15 Haziran 2008

Şaka yapmıştık

Yunanistan'a kapanan herhangi bir takıma gol atması için en az 5 Brezilyalı lazım. Defans oynamayı öyle bir ezberlemişler ki gol yedikleri zaman sudan çıkmış balığa dönüyorlar. Aslında herşeyi denediler, kanattan gittiler, göbekten girdiler, yüksek top kullandılar, uzaktan şut denediler ama eminim gol atacaklarına kendileri bile inanmıyordu. Euro 2004 şampiyonu sıfatı ile gelmeleri ve Charisteas'ın 2004 deki gibi olmaması (aslında hiçbir futbolcunun 2004 deki gibi olmaması) sonlarını hazırladı. Zaten biz adam olsaydık grubu 2.sırada tamamlayıp ne halde oldukları üzerinde biraz düşünürlerdi hatta Norveç biraz adam olsaydı belki turnuvaya katılamazlardı bile. Durumun bu kadar vahim olduğunu maçtan sonraki açıklamasında Rehhagel de dile getirmiş. "2004 yılındaki olay bir mucizeydi ve bu tip mucizeler 30 yılda bir gerçekleşir" açıklamasının Yunanlıları sakinleştirmek için değil "uyanın artık kardeşim bir kere şampiyon yaptık neyinize yetmiyor?" anlamına geldiği çok açık. Bu durum ve bu açıklama da Otto Rehhagel'in mucize takımdan yavaş yavaş yol almaya başladığı olarak yorumlanabilir ki bence geç bile kaldı.
Rus tarafı ise doğal olarak mutlu ve İsveç ile bizim gibi bir final maçı oynayacaklar. Bizden farkı genel averajdan dolayı mutlaka kazanmaları gerek. Bugün İsveç'in nasıl kapandığını, nasıl uyuttuğunu düşünürsek işleri çok zor olacak. Hiddink bu tip turnuvaların Rus futbolunun gelişimi için çok önemli olduğunu söylüyor. Oldukça sert bir maç bizi bekliyor olacak.



İspanya son dakikada David Villa'nın attığı gol ile 6 puan yaptı ve gruptan çıkmayı garantiledi. Bu grubu lider bitirmek yarı final kapısının sonuna kadar kapanmasını her takım için engelleyecek çünkü bu grubun ikincisinin karşısındaki takım Hollanda olacak. İsveç ve Rusya karşısında izlediğimiz İspanya'nın Hollanda ile baş etmesi çok zor. Kötü takım değiller tabii ki, her an sonucu değiştirebilecek çok önemli oyuncuları var ama iki maçtaki İspanya'da savunma zaafları hat safhada buna değecek ölçüde de hücum aktivitesi yok. Diğer gruptan gelecek takım için de dişine göre bir grup lideri olacağı kesin. David Villa son vuruş dersi vermeye devam ediyor bu arada. 4 gol ile de gol krallığının bir numaralı adayı durumunda. Ben gol kralının Hollanda'dan çıkacağını düşünüyorum aslında ama maşallah Van Der Sar hariç herkes gol atma potansiyeline sahip, eşit bir dağılım var. Villa bire birde ne kadar etkili olduğunu iki maçta da hem de son adamlara karşı gösterdi. Bu adam bir son adamı attıracak oyundan ama bakalım papaz kimde kalacak.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails