19 Haziran 2008

Arkası Sarı Sekiz

Hollanda bazılarımızın (mesela benim) beklediği üzere Romanya'ya yatmadı daha doğrusu yedekleri yatmadı. Huntelaar, Van Persie gibi adamlara yedek demek biraz ayıp oluyor ama onların yerine oynayanları da bir şekilde tanımlamak gerek. Romanya Euro 2008 eleme gruplarında 2 maçta da yenilmediği Hollanda'ya aslarından yoksun olmalarına rağmen yenildi, yani gönlüm Romanya'dan yanaydı ama penaltıyı atamazsan bu 3 dev takımdan (Fransa'ya bu turnuvaya özel olarak pek dev denemez ama geçmişe istinaden diyorum) birini şansa veya oynayarak yenemezsen çeyrek finali evden izlemek durumunda kalırsın.

İtalyanların şanslı olduğu turnuvalardan birini daha izliyoruz. Fransızların otobüsü maça giderlerken kaza yapmış, Ribery sakatlandı çıktı, stoper oynamaya alışmamış Abidal Toni'yi indirince (penaltı mı tartışılır) Lubos Michel kılıç gibi çekti kırmızı kartı, penaltıyla birlikte İtalyanlar için ballı börek oldu pozisyon, Ribery'nin yerine giren Nasri 15 dakika sahada kalabildi. Bu kadar aksiliğin üstüne maçı çevirmek mucize olurdu, Henry bile -ki istikrarı ile bilirdik kendisini- eski günlerinden uzak olunca 2006 Dünya Kupası finalistinin Euro 2008 ömrü uzun olmadı. Başta Domenech olmak üzere birçok ismi 2010 Dünya Kupası elemelerinde göreceğimizi zannetmiyorum (Makalele Milli Takımı bıraktığını açıkladı bu arada). Ayrıca bu maçtan sonra tatile çıkacak Fransız oyuncular varsa çöl ikliminin hakim olduğu yerlere gitmemelerinde fayda var, illa gidecek olan varsa da kutup ayılarına karşı gerekli önlemleri almalılar.
Rusya-İsveç maçında İsveç'e beraberlik yetecekti, önceki iki maçta iyi de kapanan bir takım oldukları için İsveç'i bir adım önde görüyordum ama Arshavin ve Pavlyuchenko, İbrahimoviç ve Larsson'a ağır bastılar, duman ettiler. Son dakikalarda kaçırdıkları ile aslında tarihi farkı kaçırmış oldu Rus Milli Takımı. Hiddink maçtan sonra yaptığı açıklamada da bu konuya değinmiş, "maç ile ilgili söyleyebileceğim tek olumsuzluk daha farklı kazanmamız gerektiği olabilir" buyurmuş usta teknik adam. Fenerbahçe Aydınspor'a 6-1 yenildiğinde Türkiye'de idi Hiddink, o da öğütülen isimler arasındaki yerini almıştı. 2004 Dünya Kupası'nda Güney Kore'yi tarihinde ilk kez yarı finale çıkardı, 2006 Dünya Kupası'nda Avustralya ile gruptan çıkmayı başardılar, şimdi de Rusya'yı gruptan çıkardı ama bu sefer şanssızlığı memleketi Hollanda ile eşleşmiş olması. Rusya Hollanda'yı geçerse bikini giyerim demiyorum ama bolero giyilebilecek ölçüde büyük bir sürpriz olur.
Nikopolidis'in jübile maçında Yunanistan bize yine kıllığını yaptı. 1-0 öne geçtikleri maçı 2-1 kaybettiler ve biz de geriden gelip maç kazanan tek takım olma ünvanımızı İspanyollar ile paylaşmak zorundayız artık. La Liga gol kralı Guiza, Torres ve Villa'nın gerisinde kalmayı hak etmiyorum dercesine golünü attı ve galibiyeti getirdi ama Guiza maalesef hak ediyorsun, dost acı söyler kardeşim. Yunanistan gerçek gücünü(!) bu turnuva ile belli etmiş oldu, İspanya'ya gol atmış olmaları onlar adına sevindirici olmalı.
Son maçlardan sonra sekiz çeyrek finalist belli oldu. Kimlerin turnuvaya gelemediğine, kimlerin elendiğine bakarsak çeyrek finalde TÜRKİYE adını görmenin ne kadar büyük bir başarı olduğunu bir kez daha anlarız. Ayrıca objektif olarak söylüyorum ki bizim grup ölüm grubu dahil diğer 3 gruptan daha zordu, keşke o gruba Romanya'nın yerine biz düşseydik de oradan çeyrek finale çıksaydık daha havalı olurdu. Eşleşmeler ve tarihler şu şekilde diyerek nokta koyayım.

19 Haziran Perşembe 21:45
Portekiz-Almanya
20 Haziran Cuma 21:45
Türkiye-Hırvatistan
21 Haziran Cumartesi 21:45
Hollanda-Rusya
22 Haziran Pazar 21:45
İtalya-İspanya

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails