30 Haziran 2008

Euro 2008 Canlı Cenazeler


Euro 2008 en kötü 11 için tabii ki çok aday var ama bu listeye Avusturya'nın stoperlerinden birini eklemenin de bir anlamı yok. O yüzden bu takım daha çok beklentilerin altında kalan oyuncular listesi gibi birşey. Aslında bu durumda ilk aday C.Ronaldo olabilir ama çok da kötü bir turnuva geçirmediği için yırttı.
Nikopolidis, çok daha önceden yapmış olması gereken jübilesini bu turnuvanın sonuna bıraktı ve yine bazı yabancı spor kanallarında "Nikopolidis style" adı verilen hatalarını tekrarladı, Yunanistan milli takımı bu listeye komple dahil edilebilir aslında. Niko'nun rakipleri Cech ve Rüştü olabilir ama onların hatalarına rağmen artıları da yok değil.
Savunma hattında Abidal özellikle İtalya maçında Fransa'nın ipini çeken adam olduğu için bu güzide listede kendisine yer buldu ama onu alışkın olmadığı stoper mevkiinde oynatan Domenech de en az onun kadar suçlu. Domenech'i dahil edecek bir liste henüz bulamadım.
Kyrgiakos tel tel dökülen Yunanistan'dan takıma dahil olan şanslı isim, fahiş bir hata yapmamış olsa da en az birinin takıma alınması gerekiyordu.
Zambrotta Romanya maçında inanılmaz bir hata yaptı, turnuva boyunca da bu hatayı silebilecek ölçüde bir oyun sergileyemedi.
Ferreira da yerinin adamı olmadığı için şanssızlık yaşayan isimlerden biri ayrıca Ballack ve Schweinsteiger'e yaptığı refakatler de burada bulunmasının en önemli nedenleri.
Ljungberg yaptığı tercih hataları ve fiziksel olarak çok rahat anlaşılabilen düşmüşlüğü ile nerede o eski günler dedirtti.
Perrotta verilen şansları bir türlü değerlendiremedi. Üçlü hücum hattı gibi oynadıkları maçlarda daha çok kaçırdığı goller ile akıllarda kaldı.
Malouda yaptığı birkaç olumlu harekete rağmen Chelsea'de oynadığının yarısını bile oynamadı hele Hollanda maçında Kuyt'a vurdurduğu kafa akıllara zarar.
Euro 2008'den sonra milli takımı bıraktığını açıklayan Makelele sıkıcı oyun tarzını bile tam olarak yansıtamadı, olmasaydı da olurdu sanki.
Süper(!) Mario Gomez için herhangi bir açıklamaya gerek yok sanırım. Final maçında oyuna kurtarıcı olarak girmesi komik bir görüntüydü.
Benzema ise Euro 2008 bencillik ödülünün sahibi. Kalitesinden beklenmeyecek derecede bilinçsiz bir oyun sergiledi. Forvet hattına Henry ve Mutu da eklenebilir. Gol atamayan Toni'nin ise genel olarak çok kötü bir turnuva geçirdiğini düşünmüyorum.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails