19 Haziran 2008

Faka "Boston" Kobe!


2008 World Champion is diyerek başlayan şampiyonluk anonsu NBA ile ilgili canımı en çok sıkan husustur. Sanki Dünya Kupası şampiyonu gibi lanse edilir hep NBA Şampiyonu olan takım. Doğruyu söylemek gerekirse -ki söylemek bile abesle iştigal belki- NBA Şampiyonu olan takım tabii ki Dünya'daki bütün takımlardan açık ara üstün ama artık bütün Dünya'nın takip ettiği bu ligi Amerikan ukalalığı ile bitirmek çok antipatik geliyor bana.

Boston Celtics 22 yıl sonra şampiyon oldu. Efsane oldukları dönemlerin çok gerilerde kaldığı söylenirken hatta geçtiğimiz sezon çok kötü bir performans sergilemiş olmalarına rağmen doğru hamleler ile bir takımın bir yıl içinde ne kadar yol kat edebileceğinin bir kanıtı oldu Boston. Geçtiğimiz yıl o kadar kötülerdi ki NBA'de düşme olsaydı Bank Asya NBA'e çoktan düşmüşlerdi. Benim adıma Boston'un şampiyon olmasına en çok sevindiğim husus nihayet Kevin Garnett gibi bir efsane oyuncunun şampiyonluk yüzüğünü takmış olması. Herhalde artık ölse de gam yemez. Müthiş tekniği ve fundamentalının yanında anormal de hırslı bir oyuncu, empati kurmak zor olmuyor bizim gibi deli-kanlılar için.



Boston deyince akla gelen en önemli isimlerden biri Larry Bird. Yaşımız Larry Bird'ü izlemeye yetişmedi biz Jordan çocuğuyuz ama kendisini pek kıymatlı Commodore 64 cihazımızda oynadığımız One on One dan biliriz, belgeseller vs. izledik tabii ki bilgi sahibi olduk ama oynadığı dönemden bihaber bir kuşağız. Bu da geçmişi yad olsun. Gerçek efsane Commodore'dur üstüne tanımam.


0 yorum:

Related Posts with Thumbnails