19 Haziran 2008

İki yabancı


Türkiye-Çek Cumhuriyeti maçı ile ilgili güzide basınımızdaki yorumlara baktığımızda Arda'nın adı ön plana çıkıyor ama bence maçın çevirlmesinde aslan payına sahip iki isim Hamit ve Nihat. Arda kötü oynamadı oyunun belli bölümlerinde gezmeye başladı ve heryerde topu kaybetmeden akıllı bir şekilde gezdirmemizi sağladı, enerjisine zaten diyecek laf yok ama Hamit'e baktığımızda ilk golü neredeyse tek başına oluşturdu. Servet'ten aldığı pas ile orta sahada bir adamı geçti, Sabri'ye verdi, 3 Çek oyuncunun arasından öyle güzel kaçtı ki ceza sahasına doğru Sabri değil ben olsam görürdüm ve atardım o pası, çok akıllı bir şekilde topu içeri çevirdiğinde Arda'ya sadece penaltı atmak kaldı.

İkinci golde Cech'in topu elinden kaçırmasında Hamit'in kestiği topun hızının ve tekniğinin rolü çok büyük, gelişigüzel kesmedi, Nihat'ı gördü, ona attı, Cech çıkıp almaya çalıştığında da gelen topun nasıl bir kalite ile ortalandığını anlamış oldu. Ayrıca ikinci gol sadece Cech elinden kaçırdı, Nihat ittiriverdi diye yorumlanamaz. Hemen önünde Ujfalusi vardı Nihat'ın, o hamle yapamadı, ayamadı bile ama Nihat hissetti ve saniyelik bir olay ile ayağını sokuverdi araya ki topa vurduğunda Cech'in elleri Nihat'ın tozluklarındaydı, 1 saniye geç kalmış olsa bu fırsatı değerlendiremeyecekti.

3.gol ise tam bir Hamit, Nihat klasiği. Hamit şut atacak gibi yapıp neredeyse bütün savunmayı üstüne çekti ve Nihat'ın boş kalmasını sağladı, Nihat da kendisini çok güzel gösterdi, önüne süper aldı ve çok forvetin yapamayacağı kalitede bir vuruş yaptı. Nihat'ın vuruş yaparken sol ayağını ne kadar iyi yatırdığını ve ne kadar üstün bir tekniğe sahip olduğunu zaten Norveç maçında Gökhan Gönül'den aldığı pası gol yaptığında da görmüştük.

Sezarın hakkı sezara.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails