24 Haziran 2008

Katar Dünya Karması

Bahsi geçti devam edelim. Katar ile ilgili bir başka ilginç durum da milli takımları ile ilgili. Katar Milli Futbol Takımı devşirme oyuncularının çokluğu ile ilgi çekiyor. Maddi kaynaklarının neredeyse sınırsız olduğu düşünülürse yakın zamanda Katar Milli Takımını Dünya Kupaları'nda üst turları zorlayan bir takım olarak görmemiz şaşırtıcı olmaz. Katar Milli Takımı'nın şu anda kadrosunda bulunan devşirme oyuncular şu şekilde;

Uruguay: Sebastien Quintana
Brezilya: Marcio Emerson, Fabio Cesar, Marconi
Senegal: Mohammed Saqr, Abdulla Koni
Sudan: Magid Mohammed, Majdi Siddiq, Qasem Burhan, Waleed Muhiyideen, Mugib Hamid, Mirghani Babiker
Mısır: Yasser Hussain
Fas: Jawad Ahnash
Gana: Anas Mubarak
Bir uzak doğu ülkesi Singapur da aynı durumda onların devşirmeleri de şöyle;
İngiltere: Daniel Bennett, John Wilkinson
Nijerya: Precious Emuejeraye, Itimi Dickson, Agu Casmir
Çin: Shi Jiayi, Qiu Li
Bosna: Aleksandar DuricMali: Bah Mahmadou
Brezilya: Egmar GoncalvesSerbia: Mustafic Fahrudin
Hırvatistan: Mirko Grabovac
Katar, Dubai'de oynanan son maçta Irak'ı Sayd Ali Bechir'in 76.dakikada attığı golle 1-0 yenmeyi başardı ve 2010 Dünya Kupası Asya elemelerinde son 10 takım arasında girdi. Irak iç saha maçlarını Bağdat'ta oynayamadığı için BAE tercih edildi.
Asya elemeleri ile ilgili bir başka garip durum da 1.grupta yer alan ve 2002 yılında gün geçtikçe gelişme göstereceğine inanılan Çin Milli Takımının grubu son sırada tamamlamış olması. 10 puan toplayan Avustralya ve Katar bu gruptan bir üst turdaki gruplara kalifiye oldular. 7 puanlı Irak ve 6 puanlı Çin'in Dünya Kupası umutları 2014'e kaldı. Katar Dünya Kupası'na katılmayı başarabilirse ilginç bir takım izleyeceğimiz kesin.


0 yorum:

Related Posts with Thumbnails