24 Haziran 2008

Koller de modaya uydu

Jan Koller de Rusya yolunu tutan futbolcular kervanına katıldı. İngiltere ve Avusturya'dan hatta doğrulanmamakla birlikte Türkiye'den de teklifler alan Çek oyuncu çok büyük bir ihtimalle duygusal nedenlerden dolayı Rus ligini tercih etti ve Krylya Sovetov takımıyla anlaşmaya vardı. Doğalgaz zengini Ruslar liglerini miyadı yavaş yavaş dolmakta olan oyuncular ile doldurmaya devam ediyorlar. Bizim oyuncularımız ve Güney Amerikalılar bu konuda istisna sayılabilir, son olarak yine doğrulanmamakla birlikte Rubin Kazan'ın Arda için 20 milyon dolar teklif ettiği söylentisi de bu durumu doğrular nitelikte. Koller'in tercihinde Krylya Sovetov 'da oynayan Çek oyuncu Jiri Jarosik 'in de etkili olduğu söyleniyor.

Rus liginin gelecekte nelere gebe olduğu gerçekten meraklandırıyor insanı. Arshavin gibi geç keşfedilmiş Rus yeteneklerin de yer aldığı Rus ligi takımların çoğunun ciddi maddi kaynaklara sahip olması ve Dick Advoocat gibi işinin ehli teknik direktörler ile Avrupa'da da söz sahibi olacak gibi görünüyor. Son dönemde şimdiden iki tane UEFA Kupaları var, sıra Şampiyonlar Ligi kupasında ama Chelsea'nin başındaki Abramovic'in de parasının hesabı olmayan bir Rus olduğu düşünülürse bu kupa için biraz daha çalışma ve şansa ihtiyaçları olduğu açık.

Dünya'da futbol kulüpleri ve milli takımlar anlamında maddi gücü ile bir yerlere gelmeye çalışan ülkelerin sayıları ciddi şekilde artmaya başladı. Gerek geçmişteki spor kültürleri gerekse Avrupa'ya en yakın coğrafi konumda bulunmaları hatta UEFA'ya üye bir ülke olmaları nedeniyle Ruslar en ilgi çeken ülke olarak göze çarpıyor. Bunun yanında David Beckham gibi söz sahibi oyuncuların ABD-MSL Ligine transferleri, geçmişte Desailly, De Boer kardeşler, Batistuta, Hierro, şimdilerde Ricardinho, Ailton gibi oyuncuların Katar'a transferleri de ilgi çeken olaylar arasında. Japonya bu tip çalışmalara daha önce başlamıştı ama bugünlerde çok dikkat çekici gelişmeler yok uzak doğuda.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails