30 Haziran 2008

Kızılyıldız-Körfez hattı

Kızılyıldız, Yugoslavya'nın dağılmadan önceki efsane takımlarından biri. Avrupa'da fırtına gibi estikleri sezonlar geçmişte kaldı ama o verimli topraklardan futbolcu yeşermeye devam ediyor. Kocaelispor Kızılyıldız'dan iki savunma oyuncusu transfer etti. Biri sol bek Dusan Andjelkovic, diğeri stoper Dorde Tutoric.
Andjelkovic'in fiziği ve tarzı Hırvatistan'ın sol beki olarak izlediğimiz Pranjic'i anımsatıyor. 2005 yılında Kızılyıldız'a Aleksandar Lukoviç'in yedeği olarak Vozdovac takımından transfer edilmiş, Lukoviç Udinese'ye transfer olduktan sonra direk 11de oynamaya başlamış. 2006-2007 sezonunda takımın en çok asist yapan oyuncularından biriymiş. Kezman gibi bir kaç olumsuz örnek olsa da Yugoslav ekolünden gelen oyuncular genelde tutarlılıklarıyla bilinirler. İki oyuncunun referansı da eski Kocaelispor'lu Mişko Mirkoviç, bundan dolayı da oyunculardan beklenti yüksek ve kaliteli oyuncular oldukları düşünülüyor, canlı olarak izlendiler mi? O konuda bir bilgim yok.
Dorde Tutoric 2006-2007 sezonunda Spartak Subotica'da transfer edilmiş. Aynı sezon Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında Milan'a karşı forma giymiş. Geçen sezon 44 maçta oynamış. 1.89 boyunda, hava toplarında etkili bir oyuncu, oyun tarzı olarak da Nemanja Vidiç'e benzediği söyleniyor.
Geçen sezonun devre arasında transfer edilen ve harikalar yaratan Ufuk Çam'ın ardından, Fenerbahçe'den Serdar Kulbilge de alındıktan sonra gelen iki Sırp oyuncu ile sorunsuz bir savunma kurgusu oluşmuş gibi görünüyor. Tabi yazılanlar ile oynananlar her zaman kesişmez, durumun böyle olup olmadığını da sezon başlayınca göreceğiz.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails