16 Haziran 2008

Moneyger Ahmet Bulut

Ahmet Bulut, başta Nihat, Emre ve Arda olmak üzere birçok Türk futbolcunun menejeri. 2 post önce belirttiğim üzere de öyle sanıyorum kısa zaman içinde hepsinin menejeri olacak. Asıl uzmanlık alanı sözleşmesi bitmiş oyuncuları fahiş fiyatlar ile kulüplere kakalamak. Tabii ki zorla satmıyor, aldığı-verdiği para da helal olsun bizim işimiz o değil, anlatmak istediğim bir nevi övgü niteliğinde aslında.

Serdar Kulbilge için Fenerbahçe'den yıllık 1.9 milyon YTL istediği söyleniyor, tabi Aziz Yıldırım esaslı bir "çüş" çekmiş, Ahmet Bey de siz bilirsiniz diyerek Serdar'ın yıllık 1 milyon YTL karşılığında Kocaelispor'a transfer olmasına vesile olmuş. Bir Türk kaleci için astronomik bile diyebiliriz ama ihtiyaç var ve her an siz de bir "siz bilirsiniz" yiyebilirsiniz.

Daha dikkat çekici pazarlama başarısı Emre Belözoğlu olayı, muhtemelen bu yıl oynayacağı maç sayısı 20 yi geçmeyecek Emre için Fenerbahçe ile yıllık 3,5 milyon YTL karşılığı anlaşma sağladı, bonservisi de cabası. Fenerbahçe'nin de Emre'ye ihtiyacı var. Bu benzerliklerden yola çıkarak Ahmet Bulut'u kelepirci tüccarlara benzetebiliriz.

Nihat Villareal'de mutlu, performansında ciddi bir düşüş olmazsa futbolu orada bırakacak gibi bir havası var. İbrahim Kaş da menejeri Ahmet Bey'in yine bence büyük menejerlik başarısı ile Getafe'nin yolunu tuttu. Kötü bir oyuncu hiç kimse diyemez tabii ki ama Getafe'nin de bütün Dünya liglerini tarayıp İbrahim Kaş'ta karar kıldığına pek inanasım gelmiyor.

Bir oyuncu ederinden fazla bir paraya bir kulüple anlaştıysa ya da kendisine bol gelecek bir kulübe imza attıysa bundan sonra aklımıza gelecek ilk isim Ahmet Bey olacak. Bunları düşünürken aklıma Çağdaş Atan'ın Energie Cottbus'a ve Sinan Kaloğlu'nun Bochum'a transferleri geldi. Türkiye liginin ara ara yükselse de genelde vasat performanslı oyuncularının Bundesliga'ya transfer olmaları da ancak iyi bir pazarlama başarısı ile mümkün. Biri tuttu, Çağdaş Atan'ın menejeri de Ahmet Bulut. Sinan'ın menejeri ise Almanya'da yaşayan bir Avusturya'lı Thomas Boehm. Bu transferde de Ahmet Bulut'un dolaylı bir payı var mıdır Allah bilir.

Bu pazarlama mantığı ve tabii ki yeteneği ile çok net bir şekilde söyleyebiliriz ki Arda'nın geleceği yeteneğinden bir miktar daha ötede parlak. Ahmet Bey'in İspanya ve Almanya'daki çevresini,, lobisini düşünürsek Arda'yı 2-3 yıl içinde Barcelona, Real Madrid, Bayern Münih ayarında bir takımda görürsek şaşırmayalım, hele bu transfer Arda'nın Galatasaray ile sözleşmesi bittikten sonra gerçekleşirse hiç şaşırmayalım.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails