16 Haziran 2008

Nobody's Perfect


Dünya'nın sayılı kalecilerinden biri Petr Cech. Bir kaleci için genç sayılabilecek yaşına rağmen çok tecrübeli. İngiltere Premier Ligi gibi üst düzey bir ligde görev yapıyor ve iklim şartlarından dolayı da yağmurlu havalara oldukça alışkın. Kanattan sert kesilen "ıslak" topu tutmaya çalışmak yerine yumruklaması gerektiğini çok çok iyi biliyor ama bazen o göremediğimiz futbol melekleri giriyor devreye, tutmaya yelteniyor, sonrası malum.
Chelsea taraftarları haklı da olarak o da insan diyorlar. Diğer İngiliz taraftarların söz birliği etmişçesine kullandıkları tek bir tabir var "Zavallı Cech". Petr Cech'in son 1,5 yıldır maç kurtardığını görmediklerini söyleyenler de az değil. Tek bir pozisyon ile Dünya'nın en iyi kalecisi denilen futbolcu yargılanır mı? Oluyor işte bu da futbolun bir gerçeği. Petr Cech'in maçtan sonraki açıklaması aslında çok da fazla büyütülecek bir olay olmadığını, bu hatanın her maçta her futbolcunun yaşayabileceği bir hata olduğunu gözler önüne seriyor.


"Olanlara inanmak çok güç. İlk yarı çok iyi oynadığımızı ve oyunun kontrolünün tamamen bizde olduğunu hissediyorduk. Jan Koller'in önderliğinde 2 farkla öne geçmiştik ve Türklerin farkı kapatmasının hiçbir yolu olmadığını düşünüyorduk. İlk golü attılar ardından benim hatam ile ikinci gol geldi ve oyuna ortak oldular. En azından maç penaltılara gidecekti ve bir şansımız daha vardı ama sonra Nihat boş kaldı ve inanılmaz bir gol attı. Hiçbir şansım yoktu. Özellikle Chelsea ile kaybettiğim 3 finalden sonra diyebilirim ki bu maç benim bu sezonumun özetiydi. İyi başladık ama sonunu getiremedik."



Petr Cech'e yaptığı hata sorulduğunda verdiği yanıt;
"Benim yaptığım hatalarımızdan sadece biri. Herkes hata yapar ve ben de insan yapımıyım. Elimden gelenin en iyisini yaptım ama topun üzerinde çok fazla su vardı ve elimden kayıp gitti."

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails