15 Haziran 2008

Serdar Kulbilge Körfez'de

Serdar Kulbilge, Volkan'ın sakat ve formsuz olduğu dönemlerde Fenerbahçe'nin kalesini başarı ile korumuştu. Volkan'ın performansı anormal gelişme gösterince yedek kulübesine mahkum oldu. Menejeri Ahmet Bulut, bu gidişle bütün Türk futbolcuların menejeri olacak. Futbolcusundan kaymak yemeyi müthiş beceriyor. Emre'yi 3,5 milyon euroya Fenerbahçe'ye satmak sadece menejerlik becerisi ile açıklanabilir. Serdar'ın alacağı miktar da yıllık 1 milyon YTL. Bence bu kadar parayı hak edecek bir Türk kaleci mevcut değil, Volkan dahil. Ama yabancı hakkını kaleden yana kullanmak istemeyen ve vasatın üzerinde bir kaleciye sahip olmak isteyen her takım bu parayı vermeye mahkum nitekim Türkiye'de güvenilir kaleci bulmak kolay iş değil. Fenerbahçe'liler her kaybettikleri değer sonrasında olduğu gibi ya yazık olduğundan dem vuruyorlar ya da bizi bırakıp nasıl gider havasındalar.
Kocaelispor cephesinde ise kaliteli bir Türk kaleci almış olmanın sevinci var. Transferin maddi boyutu başkan Serhan Gürkan'ın biraz midesine dokunmuş olabilir. Kesinleşen diğer transferler Trabzonspor'da Yattara'nın yedeği olmanın şanssızlığını yaşayan Musa Büyük, Gaziantepspor'un ısrarla takımında tutmak istemesine rağmen Kocaelispor'u tercih eden Bülent Bölükbaşı, Denizlispor'daki maddi krizden dolayı takımdan ayrılan Julio Cesar.
Kızılyıldız sol beki Dusan Andelkovic yine aynı takımdan stoper Dorde Tutoric, Şilili Pablo Contreras (Türkiye'ye getirilebilirse önemli bir transfer başarısı olur, maddi olarak da uygun olduğu söyleniyor) ve Guimaraes'te oynayan Cezayirli Camel Ghilas transferi için adı geçen diğer yabancı oyuncular.
Süper Lige çıkan diğer bir takım Eskişehirspor'da Fransız oyuncu Mohamed Dahmane ile anlaşma sağlamış. Hiçbiri boş isimler değil, yeni gelen takımların lige hem tribünleriyle hem de kadroları ile renk katacakları kesin. Tabi Euro 2008 bitinceye kadar tüm bu haberler 2.planda kalmaya devam edecek.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails