28 Temmuz 2008

Gelecek de gelecek (1)



Futbol gündeminin gerekli gereksiz transfer dedikodularından fazlasını sunmadığı bugünlerde fırsattan istifade farklı konulara yönelmek istedim.

Teknolojik olarak olabilecekleri hayal etme şansımız olduğunu düşünmüyorum. Henry Ford ilk otomobili icat ettiğinde "Otomobil geçici bir hevestir, atların yerini tutması mümkün değil" yorumları yapılmış, cep telefonunun icadından önce kaçımız bir cihaz olsa da nerede olursak olalım insanlarla konuşabilsek demişizdir acaba? Ya da Dünyadaki tüm bilgisayarlar bir şekilde birbirine bağlanabilse nasıl olur diye düşünen var mıdır? Dolayısıyla yine bir "şeyler" çıkacak ve biz sanki bütün ömrümüz onunla geçmiş gibi benimseyip yaşamaya devam edeceğiz.

Bunun için çeşitli konsept çalışmalar var, kimisi komik (gibi görünüyor) kimisi heyecan verici, nette karşılaştıkça paylaşmaya çalışacağım. İlki bu tuhaf makine. Klozetin hemen üstünde yer aldığından dolayı pardon ama biz bu makine ile neremizi yıkayacağız diye sormayın lütfen, saçmalamayın öyle değil :) Cihaz bildiğiniz çamaşır makinesi ama yerden kazanmak adına böyle bir düşünceye gidilmiş. Açıkçası bana uyar, gri zeminde çok şık durmuş.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails