31 Temmuz 2008

Gelecek de gelecek (3)

Artık bilgiye ulaşmak çok kolay, küçüklüğümde öğretmenimizin (o zamanlar öğretmendi ne hikmetse büyüyünce hoca haline geldiler) verdiği ödevlerde okul kitaplarımızda yer almayan bilgilere ulaşmak için ya evdeki ansiklopedileri karıştırır (ki yaklaşık 15 cilt ansiklopedimiz vardı) ya da kütüphaneye gitmek zorunda kalırdık. Günümüz çocukları kütüphane nasıl bir yerdir biliyorlar mı emin değilim açıkçası pek ihtiyaçları da yok ama bu cihaz hayata geçerse bilgiye ulaşmak çok daha kolay hatta anlık olabilir. Hatta elinizde bu cihazla biraz da İngilizce ile ilk zamanlar ABD sonraları bütün Dünyada gittiğiniz yerin yerlisi gibi dolaşabilirsiniz. Cihaz şu anda konsept fikri aşamasında yani hayal kademesini aşabilmiş değil ama teknolojinin bu hızlı gelişimi ile olmaz diyemeyiz.
Cihazımız pek tabii ki mobil, biz nereye o oraya. İnternete bağlanabiliyor (hatta sürekli bağlı kalmak zorunda), dokunmatik ekranlı, kamera, tarayıcı, pek tabii WiFi ve her türlü arama fonkisyonuna sahip ki ilginçliği de buradan geliyor.

Hakkında bilgi sahibi olmak istediğiniz binayı cihaza gösteriyorsunuz ve tanıyıveriyor. Adını sanını ekranında belirtiyor (cümle sonları -ecek ile bitse daha uygun ama bu şekilde açıklayınca daha heyecan verici gibi sanki).  Aynı şekilde hangi otomobil kaç model? Bu böceğin cinsi ne? Hangi yemek hangi restoranda kaç para? gibi soruların yanıtlarını sadece cihaza göstererek öğrenebiliyorsunuz.
Bunlarda abartılı ayrıntılar olarak tanımlayabileceğimiz binanın kat bilgileri hatta telefon numarası.
Arama yapmak için kelimenin üstüne tıklamanız yeterli ve evet bu cihaz hayata geçebilirse yapabileceğimiz tek yorum teknolojinin booku çıktı olur.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails