30 Temmuz 2008

Sen yenisin galiba?

Bu transfer sezonunda da yüklü miktarda para ve oyuncu yer değiştirdi. Bu transferlerden kimler ne kadar karlı çıktı bunu sezon başlayınca göreceğiz. En dikkat çekici transferler Barcelona'nın şutladıkları oldu. Büyük oyuncular ile büyük takım olunmaz, "takım" olmak lazım dedi Pep Guardiola. Aslında Deco ve Ronaldinho'nun bileti geçtiğimiz sezon bitmeden kesilmişti ama Pep satmayın buyursaydı takımda kalma ihtimalleri da vardı. Samuel Etoo da topun ağzında şutlanmayı bekliyordu ama takımda kaldı, kendi rızası ile mi teknik ekip tercihi mi hala belli değil. Barça'dan gidenler sadece bu ikili ile de sınırlı kalmadı. Zambrotta Milan'a, Edmilson Villareal'e, Dos Santos Tottenham'a Dimas Numancia'ya ve Oleguer de Ajax'a doğru yol aldı. Gelenler ise Sevilla'dan Keita ve Dani Alves, Manu'dan Gerard Pique, Villareal'den Caceres, Celta'dan Jose Manuel Pinto ve Arsenal'den Hleb. Geçtiğimiz sezonu Lyon'da kiralık olarak geçiren 20 yaşındaki Katalan Marc Crosas Luque de takıma geri döndü. Bu devirdaimin ardından Barça'nın yeni kadrosu aşağıdaki hale geldi.



2008 yılında gerçekleşen transferlerden bazılarının yeni formaları ile görünümleri de şu şekilde ;



Deco (Chelsea)
Scolari'nin Chelsea'nin başına geçişinden sonra Deco'nun da tercihini bu yönde kullanması büyük bir sürpriz sayılmaz.


Ronaldinho (AC Milan)
FUTBOLseverler olarak bu adamı seviyoruz kardeşim, Allah utandırmasın, eski günlerine döner umarım.
Alexander Hleb (Barça)
Ayağına hakimiyeti büyük bir seyir zevki sunuyor. Arsenal'de hiçbir zaman bir numaralı adam olamadı, Barça'da da olamayacak gibi görünüyor ama "takım" oyuncusu olduğu kesin.
Luka Modric (Tottenham)
Euro 2008 öncesi adını bile duymamıştım. Euro 2008 performansının da kalburüstü olduğunu düşünmüyorum. Kötü bir oyuncu değil ama EPL'de kendisini kanıtlayabilecek mi hiç emin değilim.
Bana göre yılın transfer kazığıdır. Hatta bu transferde futbol dışı bazı unsurlar olabileceğini bile düşünmüyor değilim. Yaşı 21 olmasaydı herhalde söyleyecek kelime bile bulamazdım.
Giovanni Dos Santos (Tottenham)
Barcelona'nın gelecek vaat eden isimlerinden birisiydi ama geçtiğimiz sezon boyunca Messi ve Krkic'in arkasında kaldı, Etoo ve Henry de olunca yok pahasına Tottenham'ın yolunu tutmak zorunda kaldı.
Philipp Degen (Liverpool)
Rotasyon manyağı Benitez'in işini göreceğini düşünüp aldığı yeni isimlerden biri. Performansının asla vasatın altına düşmemesi muhtemeldir. Voronin'den bile standardının üstünde verim alan Rafa, Degen'i de verimli kadro elemanlarından biri haline getirecek gibi, zaten kötü bir oyuncu da sayılmaz.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails