29 Ağustos 2008

Kıran kırana


Şampiyonlar Liginde gruplar belli oldu.
A Grubu Chelsea, Roma atar, Bordeaux, Cluj bakar grubu:
İlk iki belli gibi ama Steaua'yu gördükten sonra Cluj'dan da sert bir takım bekleyebiliriz. Bordeaux en güçlü aday, 3.lük için. Roma, İngiliz İngilizdir diyerek Manu intikamını Chelsea'den çıkarmaya çalışabilir. Grup Chelsea için tek kelimeyle ballı börek.
B Grubu Inter'in balı grubu:
Lider belli, Bremen ve Pana ikincilik için çekişecektir. Panathinaikos-Anorthosis maçları ilginç geçecek gibi görünüyor. Rumlar Gençler-Oftaş maçları tadında olmayacağını Olympiakos'u eleyerek kanıtladılar.
C Grubu Sihirbaz Lucescu Grubu:
Barça'yı bir kenara koyarsak 2.torbadan Lizbon 3.torbadan Basel'i çekmeyi Lucescu'nun mistik güçlerine bağlayabiliriz. Shakhtar ikincilik için grubun gizli favorisi, en azından Basel'den daha şanslı olsalar gerek. V.Guimares'i eleyen Basel aynı tersliği Lizbon'a da yaşatabilir.
D Grubu Efsane geri döndü grubu:
Liverpool'un dengesizliğini de hesaba katarsak bütün takımların şansı eşit gibi. Aslında Liverpool'a %5 ekleyip, PSV'den çıkarmak da mümkün. Marsilya ve Liverpool eski dostlar. Marsilya ikinciliği zorlayabilir. Atletico, Schalke maçında sinyali verdi, iddialı geliyorlar. Torres baba ocağına rakip olarak gelecek. Yazar mısın kaptanlık bandına Liverpool diye? Karma, kelebek etkisi herneyse bir yerlerden çıkar böyle acısı. Bir İngiliz bir Fransız bir İspanyol ve bir Hollandalı bir ŞL grubunda karşılaşmışlar. Fıkranın geri kalanı 10 Aralıkta tamamlanacak.
E Grubu Çilingir Celtic Grubu:
Manu yine ŞL şampiyonluğunun bir numaralı adayı. Old Trafford'dan çıkmak bütün takımlar için zor olacak. Villareal en azından çeyrek final görecektir. Bu gruptaki en ilginç takım Celtic. Geçtiğimiz yıl UEFA finali oynayan Glasgow'un bir parça gölgesinde kaldılar. Aynı Glasgow bu yıl çoktan Kaunas'a elenmiş olduğu için gruplara kalmış olmaları bile önlerine geçmeye yetti ama bu kadarı ile yetinecekler mi belli olmaz. Ellerine İngilizleri mat etme şansı geçmişken sonuna kadar kullanmak isteyeceklerdir. İskoçya'daki Manu maçı skoru Villareal'in liderlik için önünü açabilir ama Celtic'in bu kadarına nefesi yeter mi emin değilim. Aalborg şimdilik fasulye kıvamında ama kesin konuşmak doğru değil.
F Grubu Kapanın elinde kalır Grubu:
Lyon iyi bir takım olsa da Lorient deplasmanında izlediğim takımın bu gruptan çıkması bile zor. Yine Lyon Lyon'dur, 1.torba biraz uğursuz gelmiş olsa da. Burada da Toni eski günlerini yad edecek. Steaua, Galatasary maçlarındaki gibi sert olursa Romanya'dan çıkmak hiçbir takım için kolay olmaz ama gruptan çıkacak kadar etkili olmaları da zor. Fiorentina 4.torbadan gelip eşleşebileceği en nadide rakipleri buldu. Bu grup da her an herşeyin olabileceği gruplardan biri.
G Grubu En dış kulvardan Kiev geliyor Grubu:
Gineli Ismael Bangoura ve Ukraynalı Artem Milevskiy Spartak'ı duman eden ikili olmuşlardı. Rahat bırakıldıklarında çok zararlı olabilirler. Arsenal çıkacaktır. İkincilik için gitmezse Quaresma'lı Porto, Fenerbahçe ve Kiev'in şansları eşit gibi. Fenerbahçe'nin geçen yılki grubundan daha zor olduğu söylenemez. CSKA Moskova'da da Jo ve Vagner Love vardı ama Fenerbahçe çıkmayı başarmıştı. Tekrarlayabilirler mi? Partizan maçları oyunuyla zor gibi.
H Grubu Akdeniz Birliği Sovyetler Birliği'ne karşı Grubu:
BATE'nin laneti grubu da denilebilir aslında. İlk defa katıldığınız ŞL'nde 2.torbadan Juventus mu gelir kardeşim? Real-Juve çarpışmalarından galip çıkanın lider diğerinin ikinci olması muhtemel ama geçen yılki Zenit-Bayern Münih maçlarını da unutmamak lazım. Arshavin'li Zenit bir acayip takım, Rus iklimini de arkalarına alıp sürpriz gerçekleştirebilirler. Bu gruptan çıkmak için bir sürpriz yeterli olmaz tabii ki, yine de gruba renk katacakları kesin. BATE....seneye inşallah.

Bu arada yarın (aslında bu) akşam Manu-Zenit Süper Kupa için karşılaşacaklar. Özellikle Zenit için ŞL'nde ne yapar sorusunun yanıtı olabilecek bir maç olacak.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails