25 Ağustos 2008

TSL 1.Hafta

Halı sahada oynanan maçta ilk haftayı golle ve puanla tamamlamayı başardık. Yediğimiz golde Burhan 2 metre karelik alanda 3 oyuncumuzu çalımlamayı başardı. Attığımız golde ise Jestroviç fırsatçılığını konuşturdu. Yeni transferlerden Kemal ve Serdar en dikkat çekici isimler. 3 dakikalık özette Taner'in adını duymamış olmak üzücü ama çok da fazla fikir verici değil. Jestroviç'in pozisyonu da Gençler'in pozisyonu da penaltı değil, Koray Gencerler poziyonları iyi değerlendirmiş. Ofsayt pozisyonlarına yorum yapma şansımız yok mutlaka. Başlangıç için güzel bir sonuç ki Gençlerbirliği'nden de övgüyle söz ediliyor. Önümüzdeki hafta zor bir Sivas maçı var, biraz daha oturacak bir takım ve tribün desteği ile 0/1 çifte şansın dışına çıkması çok zor gibi görünüyor.
Maç kadromuz :  Serdar Kulbilge , Musa Büyük , Tutoriç , Ufuk , Dusan Andjelkoviç , Julio Cesar (Serdar Topraktepe dk. 74), Patrice Nzekou , Kemal Aslan , Serhat Akın (Musa Kuş dk. 68), Taner , Jestroviç (Hamza dk. 59)



Diğer maçlar:
Antalyaspor 2-3 Beşiktaş
Skor 2-0 iken Serge yere yatmış Rüştü'nün üzerinden topu ağlara gönderse ya da durum 2-2 iken Ngwenya'nın topu direğe vurup dışarı çıkmasa, içeri yönelse maçın skoru çok farklı olacaktı. Beşiktaş biraz şansı biraz da tecrübesi ile galibiyeti aldı. İzmir'de nefes almakta zorlanırken Antalya'daki havayı tahmin bile edemiyorum, o yüzden iki takım da takdiri hak ediyor. Antalya'nın biraz daha zamana ihtiyacı var ama kolay teslim olacak bir takım gibi görünmüyorlar.

Hacettepe 1-2 Bursaspor
Gökhan Güleç'in golü açık ara haftanın golü, yaklaşık 35 metreden müthiş bir vuruş yapmış. Hacettepe kötü başladı ama özet görüntülerden iki takım için de yorum yapmak için çok erken.

Gaziantepspor 1-0 Fenerbahçe
Gaziantep müthiş bir takım oluşturmuş. Mehmet Yozgatlı iyi günlerindeki gibi oynuyor. Tabata çok yerinde bir transfer ve kaliteli bir oyuncu olduğu her halinden belli. Fenerbahçe Disko Disko Partizani modunda. Bu arada Guiza, Zafer Biryol'dan bir gol fazla atabilirse hiçbirşey bilmiyorum.

Konyaspor 3-2 Ankaragücü
İki takım da bu yıl çok gol yiyecek gibi görünüyor. Gökhan Emreciksin üstüne koyarak ilerliyor ve Ankaragücü'nün Türk futboluna yeni armağanı olabilir. Hala Cihan'ı izliyor olmak çok can sıkıcı ama 90+ da attığı gol ile Nalçacılardan tam puan aldığına şüphe yok.

Sivasspor 0-0 Kayserispor
Tolunay Kafkas yaptığı açıklamada Sivas gibi zor bir deplasmandan 1 puan çıkarmış olmanın önemli olduğunu söylemiş ama bana sorarsanız Kayseri'nin kalitesi için bu 1 puan mağlubiyet sayılır. Aghahowa çok güzel işler yapacak gibi duruyor. Puroviç'i Süper Kupa maçında ve bu maçın özetinde izledim, henüz çözebilmiş değilim ikinci yarıyı görmeyebilir, gol kralı da olabilir. Mehmet Topuz başka bir oyuncu, Kayseri'nin onu elinde tutabilmiş olması bu yılki en iyi transferleri bence.

Galatasaray 4-1 Denizlispor
Denizlispor'un işi çok zor. Takım karakterinden çok uzak bir yapıdalar ve olmayacak hatalar yapıyorlar. Yoksa bu kadar konsantrasyondan uzak bir Galatasaray'a karşı en azından başabaş bir mücadele sergilemeleri gerekirdi. Oyun olarak çok da kötü değillerdi aslında. İlk sarı kartı hatalı olan pozisyonun ardından Murat Karakoç'un atılmasıyla çözüldüler. Yine de hücumda ve savunmada yapılan kritik hataların bu sonucu doğurduğu gerçeği var ortada ve Denizli için kötü günler beklenebilir.

Trabzonspor 2-0 Ankaraspor
Selçuk, müthiş bir şutör. Top 5 cm daha yukarıdan gitse örümcek ağını da alacaktı. Başabaş giden oyun bu maçta da bir kırmızı kart ile çözüldü. Trabzon beklenenden daha oturmuş bir yapıda ama yenik duruma düşünce ya da son dakikalara beraberlikle girilince nasıl bir tepki gösterecekler henüz belli değil. Ankaraspor pozisyon bulmuş ama değerlendirememiş, haklarında yorum yapmak için erken ama Aykut hoca ikinci şansını kolayca harcamaz gibi geliyor.

İstanbul B.B. 0-0 Eskişehirspor
Okan Buruk İstanbul'u terketmeye kıyamayıp Belediye ile anlaştı, özette adını duyamadık, yorum yapamayız. Eskişehir güzel transferler yaptı ve Rıza hoca önemli bir faktör. Yine de Youla transferine anlam verebilmiş değilim, Selçuk Yula bile daha çok iş yapar gibi sanki.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails