26 Eylül 2008

26 -27 -28 Eylül İddaa Tahminleri

 İlk iddaa tahminlerimi yayınlıyorum. Başarılı olmazsa bir daha yazmayacağım :)
114 -Sivasspor – Fenerbahçe (2,90 3,00 1,90) [26 Eylül Cuma 20:00]
İddaa kuponlarına yazılması gereken maçlardan ilkini bu müsabaka oluşturuyor. Çok teknik konulara girmeden , Fenerbahçe bir türlü gelmeyen istikrarını bu maçı alarak gerçekleştirecektir diye düşünüyorum. Kolay olmasa da Fenerbahçe'nin bu maça özel bir hazırlık içerisinde mutlak galibiyet için çıkacağından şüphe duymadığımdan bu maça güzelinden 2 yazabiliriz.
325 - Kocaelispor - Bursaspor ( 2,40 3,00 2,20) [27 Eylül Cumartesi 20:00]
Düşünülenin aksine Körfez'in bu maçı Engin İpekoğlu'nun gönderilmesinden sonra daha farklı oynayacağını düşünüyorum. Takım gerçekten de kötü ama başarısızlıklarını koçlarına atma ve kendilerini taraftara affettirmek için ellerinde çok iyi bir fırsat var. Kendi evinde bu değişiklikten sonra da taraftarların takımlarını çok iyi destekleyeceğinden şüphem yok. Dolayısıyla güzel bir oran için 1 diyoruz.
562 - Kayserispor - Eskişehirspor ( 1,30 3,60 6,50) [28 Eylül Pazar 20:00]
Fazla söze gerek yok. Geçen hafta kaybedilen 3 puanı kendi evinde rahatlıkla telafi edecektir. Banko maçlardan. 1
441 - Beykozspor - Zeytinburnuspor ( 1,65 3,00 3,20) [28 Eylül Pazar 15:00]
Her ne kadar şaibelere açık olsa da bir Zeytinburnu'lu olarak bu maçı kesin veririz :) 1
161 - Newcastle Utd - Blackburn (0/2 Ç 1,34) ya da (2,20 2,90 2,50) [27 Eylül Cumartesi 17:00]
Blackburn favori gösterilse de o kadar da kolay olacağını sanmıyorum. Riske girmek isteyenler bu maça 0 diyebilirler.

10 yorum:

Robaggio dedi ki...

sivas feneri yener, kayseri-eskişehir berabere kalır, newcastle da artık yeter ulan deyip blackburn'ü yener..

bu da senin son tahmin postun olur :)

Ceyhun GEYIK dedi ki...

Futbol asla sadece futbol değildir. :)

Bir diğer nokta ise başarısız olduğum an istifa edeceğim. Belgelere gerek yok. Müfteri olayları ise bizle ilgili değil.

Dobrowski dedi ki...

bende blogda böyle birşe yapsam mı epeydir düşünüyorum. ancak milyonların kaderiyle oynamak istememiştim.:P ne desem tersi bitiyor maç :)

bizim maçı banada alırız gibi geliyor. eğer alırsak ibneler engin hocayı istemiyormuş o gidince oynadılar diyecem..

ziggytheking dedi ki...

kayseri'ye o kadar kolay lokma olmayacağımız kesin. yeter ki rıza hoca şu kadro konusundaki takıntılarından vazgeçsin.

Şen Şef dedi ki...

küme düşmemek midir? Bu sezonu hadi geç, kümede kaldın diyelim. Seneye?

Marmaradaki büyük sanayi şehirlerinin (Bursa, Kocaeli, Sakarya, hatta Marmara değilse bile Eskişehir de içinde), taraftarı sürekli olan takımlarının potansiyelini doldurmaması, acaba İstanbul'a yakın olmaktan vuku bulan bir '3 büyüklere kaynakların ve ilginin akması' durumu mudur?

Robaggio dedi ki...

@kandıralı, zaten başka dayanak noktamız kalmadı bu hafta için :) ama öyle birşey varsa benim futbolculara diyeceklerim onunla sınırlı kalmaz sanırım, çok ayıp birşey..

@ziggytheking, bence de o maç karakolda biter, ben kendime güvenip oynayamam o maçı..

@şen şef, hocam bundan 1000 sayfalık bir tez yazabilirim :) ama kısaca ifade etmek gerekirse zaten kısıtlı olan kaynakları zekice yönetemeyen kulüpler sıkıntı yaşıyorlar. Saydığın şehirlerin hepsi takımlarına sahip çıkan şehirlerdir dolayısıyla bahsettiğin neden ile ilgisi yok. Kaynak ve ilginin 3 İstanbul takımına gitmesinden dolayı zorluk yaşayan bir şehir arıyorsan seni İzmir'e davet ederim. Zaten yakın zamanda bu konuyu da kapsayan bir post gireceğim daha ayrıntılı açıklarım.
Gönül ister bizde eskiden olduğu gibi her sezona şampiyonluk, en kötü FTK parolasıyla başlayalım ama dediğim gibi bugünlerde sahip ol(a)madığımız imkanlar bunu mümkün kılmıyor, diğer kulüpler için de aynı şey geçerli. Zaten her sene Avrupa Kupası'na katılan 3 güzide takımımızın da buralarda şampiyonluk hedeflediğini söyleyemeyiz öyle değil mi? Geçen sezonu hatırlarsak aynı soruları Avrupa Kupalarına katılan bu takımlarımıza da yöneltmemiz mümkün.
Avrupa ve Dünya üçüncülükleri yaşamış bir ülkenin takımlarına 5, 8 yemek yakışmıyor. Umarım herkes birden toparlanır, hepimizin yararınadır, çatışmaya gerek yok.

ziggytheking dedi ki...

Öte yandan hiçbir anlamda takımlarına sahip çıkmayan ve taraftarlık namına bir kültürün oluşmadığı Kayseri ve Sivas'ın da başaltı takımlar olarak bu ligde yer düşünülmesi gereken bir diğer nokta bence. Düşünsenize Sivas geçen sene evinde oynadığı Gese ve Febe maçlarında biraz olsun taraftar desteği bulabilseydi, şampiyonluk kupasının ucundan tutamaz mıydı?

Robaggio dedi ki...

Biz taraftarlar olarak her konudan kendimize pay çıkarmayı çok seviyor olsak da verdiğin örnek durumun aslında pek de öyle olmadığını ortaya koyuyor. Ligimizde şu anda da Gençlerbirliği, Ankaraspor, İBB gibi taraftar fakiri takımlar var ama gidip Rizespor düşüyor, demek ki tek açıklama taraftar da değil aslında. Hatta taraftar olmaması stresi de otomatik azaltacağı için bazı durumlarda olumlu bile olabilir.
Tabii futbol taraftar ile güzel yoksa ortalık Cem Uzan'ın İstanbulspor'u gibi takımlardan geçilmezdi. Takım yıldız dolu, paran çok, sevinen yok, neyleyim böyle sinerjiyi.

Ceyhun GEYIK dedi ki...

0/1 gidiyorum. Gerisini hepberaber görcez. Ama yoğun bir talep var bir kaç hafta daha tahmin yapmam için bakalım şimdiden birşey demek için çok erken.

Birde ben Kocaelispor hakkında post girdiğimi hatırlamıyorum :P

Robaggio dedi ki...

yoğun talep iddaadan var sanırım :) anlaşıp milleti batırmaya yönelik hareketlerde bulunduğunuza dair söylentiler dolaşıyor...
hem ben sivas yener dedim..
bekliyoruz diğerlerini..

Related Posts with Thumbnails