13 Eylül 2008

92 ruhuyla!


1992-1993 sezonunu Süper Lig'e tarihimizde 2.kez yükseldiğimiz ve fırtınalar estirip sezon sonunda UEFA Kupası'na katılma hakkı elde ettiğimiz sezon olarak hatırlarız. Fırtına çok hızlı esmeye başlamıştı, daha ilk maçta Kayserispor'u İsmetpaşa Stadı'nda 7-2 yenmiştik. Goller Saffet, Ergun ve Bülent üçlüsünden gelmişti. Güvenç Kurtar'ın yediğimden fazlasını atarım mantığını uyguladığı takımımız Saffet Sancaklı, Ergun Kula, Bülent Uygun ve Faruk Yiğit ile 4 forvete yakın bir diziliş ile çıkmıştı sahaya. İkinci Kayseri maçı sezonun ikinci yarısı düşüşe geçeceğimizin de bir göstergesiydi. İlk yarı rakibini duman eden Körfez ikinci yarıdaki maçta Kayseri'den 0-0 sonucu ile dönüyordu. Soğuk bir ocak günü oynanan maçta Körfez Saffet'siz mücadele etmişti ama Saffet olsaydı da muhtemelen sonuç çok farklı olmazdı çünkü ilk yarı 16 golü bulup rekora doğru gidiyormuş havası veren Saffet takımın genelinde olduğu gibi ikinci yarı büyük bir düşüş içine girmiş, ikinci yarıdaki 15 maçta sadece 2 gol atabilmişti.
Bu sezon yeniden yükseldiğimiz Süper Lig'de tüm taraftarlarımız 92-93 sezonundaki başarıyı bekliyor. Tabii ki ne takımımız aynı takım ne de lig aynı lig. Alt ligden gelip fırtınalar estirilen sezonlar çok gerilerde kaldı. Durumun aynı olmadığını, işimizin çok daha zor olduğunu da ilk iki maç itibariyle daha net idrak etmiş durumdayız ama yine de umut kaybetmek, az veya var olan ile yetinmek yok. Biz yine de 92 ruhunu bekliyoruz, istiyoruz ve bu ruhun geri dönüş maçının da bu akşam oynanacak olan Kayserispor maçı olmasını umuyoruz.
Resim Kocaelispor Multimedya arşivinden. O yıl pastırma yemek ters tepmişti. Güzide yerel medyamızda artık böyle geyiklerin azalmış olması sevindirici ama yıllar sonra bu haberleri anmak da bir o kadar güzel.

2 yorum:

Semt Aşığı dedi ki...

çok komik ya saffet bülen :)

Robaggio dedi ki...

saffet pazardan almış zaten eşofman takımını, çekmiş bi de göbeğe kadar :)

Related Posts with Thumbnails