07 Eylül 2008

Alvaro Recoba Panionios'ta


Birkaç post önce elde kalanlar listesinde onun da adı vardı ama açıklama yeni geldi dolayısıyla medyum olmadığımız için transfer olmamış kabul ettik diyerek evvela sorumlu blogcu imajımızı çizelim.

Alvaro Recoba, blogumuzun adına yakışır bir oyuncudur aslında, yıllar boyu Inter'de Genç Semih tadında takıldı, yıllar boyu ha patladı ha patlayacak denildi ama asla ilk onbirin değişmezi olamadı, istikrar kelimesi lugatına asla dahil olmadı. Serie A'daki en iyi sezonunu kiralık gittiği Torino'da geçirdi. Onun dışında hep ikinci adam rolünü oynadı. Kurtardığı, kahraman olduğu maçlar oldu mutlaka ama Inter gibi bir takımda birkaç maç kurtararak kalıcı olunmuyor nitekim Emre ve Okan'ın da kurtardığı birkaç maç olmuştu. Müthiş bir solak, çok iyi orta keser, müthiş frikik kullanır. Alın halı saha takımınıza nesine oynarsanız oynayın ama profesyonel futbolculuk bir milyon kez top sektirmekten farklı özellikler gerektiriyor.
Artık 32 yaşında olan Recoba, Serie A'dan ekmeğini yedi, bolca para kazandı ve sanırım artık bu kadar yeter dedi. Anlaşılan ücret açıklanmış değil ama uçuk bir rakam olduğunu sanmam. Daha az stres daha az maç, kafi miktarda ücret, kanaatkar bir adama fazla bile aslında. Yunanlıların da bizden çok farkı yok. Rivaldo, Giovanni gibi örneklere bir yenisi daha eklendi ama asıl ilginç olanı anlaştığı takım, Panionios. Çok fazla dile getiriyorum ama içimde uhdedir, Davids geldi gelecek, yok hocam gelir mi, ne işi var Kocaelisporda? vs vs. Almayı bilince herkes geliyor işte, Panionios kim ola ki? Sıradan Yunan Ligi'nin en fazla UEFA'ya oynayacak 12.000 stadlı sıradan bir takımı. Ek bilgi olarak AEK'nın İzmir Şubesi diyebiliriz. Kuruluş yeri 1890 yılında Osmanlı topraklarındaki İzmir. Denize döküldükten sonra taşındıkları yer de Nea Smyrni (New Smyrna) yani "Yeni İzmir". Yenisi onların olsun konu da fazla dağılmasın. Kocaelispor, Bursaspor, Eskişehirspor'dan bir adım önde bir takım değil. O yüzden düşüncelerimizi bu örneklere göre şekillendirirsek daha iyi olacak. Recoba da gelir Crespo da ama can alıcı nokta şudur ki "almayı bilene".

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails