23 Eylül 2008

Dağılın Veletler! Stada Çevirdiniz Evi!


İngiltere 2.Lig takımlarından Luton Town'ın stadyumu İsmetpaşa'yı beğenmeyenlerin görmesi gereken cinsten. Stadyumu yapacak başka bir yer bulamamışlar sanırım, öyle ortada bir yerde kalmış ki girmek bile mümkün değil. Stada girmenin yolu da evlerin altından bir giriş açmak olmuş. O evlerde aksi, yaşlı amca ve teyzelerin yaşamadığını tahmin ediyorum yoksa bizim küçükken mahalle aralarında top oynadığımızda duyduğumuz bu tarz cümleleri Luton taraftarı da fazlasıyla duyabilir.
Luton Town takımını hatırladığımız bir başka olay ise geçtiğimiz yıl KKTC takımı Çetinkaya ile yapmak istedikleri ve olay haline gelen maç. Rumların tacizleri ve bağladıkları İngiltere Federasyonu'nun Luton'a yaptığı baskılar sonucunda maçın layığıyla oynanması mümkün olmamıştı. Geçtiğimiz yıl 1.Lig'den 2.Lige düşen Luton bu sezona da çözemediği maddi sorunlardan dolayı aldığı -30 puan ve 50.000 pound para cezası ile başladı.


2 yorum:

Dobrowski dedi ki...

yok artık. onlar ev olamaz.
ayrıca bizim stadyum iyice gecekondu havasına girdi, maç izlerken üzerimize damdaki deliklerden sürekli damla iniyordu. yinede seviyoruz biz ismetpaşayı

Robaggio dedi ki...

valla gitmedim ama ev oldukları yazıyordu :) bu şartlarda oturan yoktur tabi...
ismetpaşanın yeri ayrı manevi değeri var, zaten dediğin gibi başka da bir şey yok 15 sene önce nasılsa hala aynı özünü koruyor, bir tek üstünü kapatmışlardı onlar da delinmiş bak..

Related Posts with Thumbnails