26 Eylül 2008

Derby della Madonnina


Milan 1899 yılında İngiliz göçmenler tarafından kurulmuş. Takımda sadece İngilizlerin oynamasına izin verildiği için bazıları buna karşı çıkmış, sadece İngilizler olmaz kardeşim, her milletten oyuncu oynasın, uluslararası (ya da İzmir Fuarı girişinde yazdığı üzere Enternasyonel) olsun demişler ve ayrılıp Internazionale'yi kurmuşlar. Bu ayrılış ile rekabet başlamış ve bugünlere kadar gelmiş. Bugünlere gelineceğini bilselerdi Inter diye bir takım varolmayabilirdi diyebiliriz.
Derbinin adı, Milano'da  Duomo Katedrali'nde bulunan Meryem Ana heykelinden geliyor. İtalyanlar bu heykele "Madonnina" diyorlar (Kendimi Ertem Şener gibi hissettim bir anda).
Bu sezonki güzelliklerinden biri ise Şampiyonlar Ligi'nde oynanan unutulmaz Chelsea-Barcelona eşleşmelerinden sonra tekrar Ronaldinho ve Mourinho'nun karşı karşıya gelecek olması. Ronaldinho ve Shevchenko'nun ilk onbir hayallerine taş koyan Marco Borriello sakat, dolayısıyla ikisinden birinin onbirde başlaması kesin gibi. Ancelotti, Sheva ve Ronaldinho'yu fiziksel olarak yetersiz durumda oldukları için onbirde başlatmadığını belirtmiş ve iyi bir Ronaldinho bizim için çok önemli diye eklemiş.Mourinho ise bu maçta Dünya'nın en iyi sağ beki olacak dediği Maicon ve kötü bir dönemden sonra tekrar kazandığı Adriano'ya güveniyor. Ibrahimoviç'in adını anmaya gerek bile duymuyor tabii ki. Ne olursa olsun izlemeye değer bir derbi olacağı kesin.
Bu arada 2005 yılındaki maçtan hatıra kalan bu fotoğrafa bayılıyorum.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails