14 Eylül 2008

Forbidden Cities


Merak edenler için Almanya'nın en büyük derbilerinden biri kabul edilen Ruhr Derbisi'nin hikayesi. 2006-2007 sezonunda oynanan maç ve derbi ile ilgili bilgiler veren 25 dakikalık bir belgesel.
2006-2007 sezonunun seçilmiş olmasının da özel bir anlamı var. O yıl oynanan maçı Dortmund 2-0 kazanmış ve Schalke'nin şampiyonluk hayallerini suya düşürmüştü. Son iki maçını da kazansa şampiyon olacak olan Schalke bu maçı kaybettikten sonra son maçını kazanmış olmasına rağmen 68 puan ile Stuttgart'ın iki puan arkasında kalmıştı.
Schalke taraftarının buna benzer bir acıyı 2000-2001 sezonunda da yaşadığını çoğumuz hatırlarız. O yıl da son maçlar öncesi Schalke, Bayern Münih'in 3 puan gerisindeydi. Son maçlarını Auf Arena'da Unterhaching ile oynayacaklardı. Bu maçı kazanıp Bayern'in Hamburg'da mağlup olmasını bekliyorlardı ki ikili averajda Schalke daha iyi olduğu için bu durum Schalke'nin şampiyon olacağı anlamına geliyordu. Schalke zorlu geçen maçı 5-3 kazandı ve Hamburg'dan gelecek haberi beklemeye başladı. Daha doğrusu bu maçın sonucunu pek beklemediler. 90.dakikası oynanan maçta Hamburg 1-0 öndeydi, Auf Arena'da şampiyonluk kutlamaları çoktan başlamıştı ama uzatma dakikalarında Bayern'in bulduğu gol bütün stadyumu ölüm sessizliğine soktu ve bu olay gelmiş geçmiş en büyük hayal kırıklıklarından birisi olarak tarihe geçti.


0 yorum:

Related Posts with Thumbnails