23 Eylül 2008

Helmes & Ibiseviç

Her iki oyuncu da Bundesliga'nın 5.haftasını 6 gol 1'er asistle tamamladılar. Her ikisi de geçtiğimiz yılı 2.Bundesliga'da geçirmişlerdi ve her iki oyuncu da 2.Bundesliga'dan milli takımlarına çağırılma başarısını gösterdiler. Her ikisi de 24 yaşında, Helmes 5 ay büyük.

İsimleri geçtiğimiz yıldan konuşulmaya başlanan bu iki oyuncudan Alman Helmes bu yaz Köln'den Leverkusen'e transfer oldu ve geçtiğimiz günlerde sözleşmesini 2013 yılına kadar uzattı. Ibiseviç ise bu yıl Bundesliga'ya yükselen mucize takım Hoffenheim'da oynamaya devam ediyor.
Helmes yeni yeni ısındığı Bundesliga'da dikkatleri çekmeyi başardı, performansını biraz daha arttırabilirse formsuz -ya da uyumsuz- Gomez veya yine beklentilerin altında kalan Kuranyi'den formayı kapıp Klose'nin Alman Milli Takımı'ndaki yareni olabilir. Geçtiğimiz yıl Köln'ün en önemli gol silahlarından birisiydi. Son iki yıldaki kariyerine baktığımızda 2006/2007 sezonunda 19 maçta 14 gol, 2007/2008 sezonunda 33 maçta 17 gol attığını görüyoruz. Yeni hocası Labbadia da ondaki cevheri görmüş ve şans vermiş, o da eline geçen fırsatı gayet güzel değerlendirmeye devam ediyor. Biz Taner Süper Lig'i kaldırır mı diye tartışmaya devam edelim.



Ibiseviç'in hikayesi biraz daha farklı. 16 yaşında iken Basel tarafından keşfedildiğinde ailece İsviçre yollarına düşmüşler ama işler istedikleri gibi gitmemiş. ABD'de almışlar soluğu, Ibiseviç Amerikan Rüyası'nın gereği ve geleneği olaraktan lise ve kolej takımlarında oynadığı futbol ile dikkat çekmiş ve Bosna Hersek Ümit Mili takımına çağırılmış. El oğlu Dünya'nın neresinde olursa olsun buluyor vatandaşını. Ümit Milli Takım'da oynarken de o dönemde PSG'nin hocası olan Boşnak Vahid Halilhodziç'in dikkatini çekmiş ve Amerika günlerinden yadigar ABD vatandaşlığı ile tekrar Avrupa'ya, Paris'e dönmüş. Orada yeterince kendini gösteremeyip kiralık gittiği Dijon, akabinde Allemania Aachen ve sonunda hidayete erdiği Hoffenheim ile bugünlere gelmiş. Boşnak Milli Takımı'nda da geçtiğimiz yıldan beri görev yapıyor ve bu yıl başımızı çok ağrıtabilir.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails