18 Eylül 2008

İlk Şifreler


Şampiyonlar Ligi'nin ikinci akşamında artık alıştığımız sürprizlerden birini göremedik. Oynanan bu maçlar özellikle grup ikinciliği için oynayan takımlar açısından önemli.

E Grubu :
Manchester United 0 - 0 Villarreal
Celtic 0 - 0 Aalborg

Manu kötü başladığı sezona kötü devam ediyor. Villareal'i yenememiş olmaları büyük bir sürpriz değil ki Villareal de artık İspanya Ligi'nde kendini kanıtlamış, ŞL'nde başarı hedefleyen bir takım. Süper Kupa maçındaki Zenit yenilgisinin ardından ligdeki kötü gidiş ve son gelen Liverpool mağlubiyeti ile Manu taraftarları sezona beklenmedik bir hayal kırıklığı ile başladılar. Teselli olabilecek tek olay Ronaldo'nun 62.dakikada sezonun siftahını yapmış olması.
Grubun zayıf halkası olarak görülen Aalborg İskoçya'dan 79.dakikada 10 kişi kalmasına rağmen puanla dönmeyi başardı. Maç boyunca kaleyi tutan toplam şut sayısı sadece üç. Celtic bir de penaltı kaçırdı. Bu grup ilk ikisi en kolay tahmin edilebilecek grup gibi görünüyor.

F Grubu :
Steaua Bükreş 0 - 1 Bayern Münih
Lyon 2 - 2 Fiorentina

Steaua Bükreş evinden kimseyi kolay çıkarmamaya kararlı. Maçı kaybetmiş olmalarına rağmen Bayern'i ziyadesiyle rahatsız etmeyi başardılar. Tek handikapları tecrübesiz bir takım olmaları. Gerisinde kaldıkları Cluj'un Roma'dan üç puanla dönmüş olması da kendilerine daha fazla güvenmelerini sağlamış olabilir. Bayern ise bir süre uzak kaldığı ŞL'ne bir deplasman galibiyeti ile başlayarak işini sağlama aldı. Schweinsteiger'in asistine Van Buyten'in vurduğu kafa ile  buldukları golü korumayı başardılar. Podolski ikinci yarı Klose'nin yerine oyuna girdi, "Bu adam yedekten girince daha iyi oynuyor" sınıfının en kaliteli temsilcisi olmaya devam ediyor.
Mutu-Gilardino A.Ş. Fransa'da ilk çalışmalarına başladı. Gilardino yıllarca yedek bekleyip kendisini gösteremediği Milan yıllarının acısını çıkarıyor. Lyon ise ligdeki tatsız havasını ŞL'ne de taşımış durumda. Benzema bir gol ve bir asist ile öne çıkan isim oldu. Lyon'un attığı ilk gol Fiorentina'lı Zauri'nin kendi ceza sahasında yerde yatarken ofsaytı bozması ile geldi. Bu tip pozisyonlar tartışmaya her zaman açık, gerçekten sakat bir oyuncu yerde yatarken gidip gol atmak vicdansızlık gibi görünse de bu durumları suistimal eden oyuncu sayısı da hiç az değil. Grup ikinciliği hatta liderliği için şansı olan bu iki takımdan Fiorentina küçük de olsa bir avantaj elde etmiş durumda.

G Grubu :
Porto 3 - 1 Fenerbahçe
Dinamo Kiev 1 - 1 Arsenal

Porto Dragao'da her takıma uyguladığı tarifeden Fenerbahçe'ye de uyguladı. Geçtiğimiz yıl da grup maçlarında iyi maçlar çıkarmış, ikinci turda Schalke'yi sallamış ama yıkamamışlardı. Hangi oyuncu gidip yerine hangi oyuncu gelirse gelsin belli bir sistem belli bir disiplin ile oynamaya devam ediyorlar. Jardel'li dönemden beri gelen bu gelenek Mourinho döneminde zirve yapmış ve kupaya kadar uzanmışlardı. Brezilyalıların öncelikli tercihlerinden biri olmalarının avantajını da kullanarak Ajax'ın günümüzdeki temsilciliği görevini başarıyla sürdürüyorlar. Fenerbahçe ise geçen yılı mumla arayacak gibi bir görüntü veriyor. Kadro kalitesi olarak da ŞL seviyesinin altında olduğunu söyleyebiliriz. Alex'ten başka hem adından hem oyunundan korkulacak bir isim olmayışının sıkıntısı 6 maç boyunca yaşanacak.
Dynamo Kiev'in özellikle Milevskiy ve Bangoura ile çok tehlikeli bir takım olduğunu söylemiştik. Ne kadar tehlikeli olabileceklerini ilk maçtan gösterdiler. Arsenal beraberliği 88.dakikada kurtarabildi. Bu maçta Milevskiy oynamadı, Bangoura ise tek başına Arsenalli'leri korkutan pozisyonlara girmeyi başardı, penaltıyı gole çeviren isim de kendisi oldu. Oyun kalitelerine bakınca Dinamo Kiev, Porto ve Fenerbahçe'den daha şanslı gibi görünüyor.

H Grubu :
Juventus 1 - 0 Zenit
Real Madrid 2 -0 BATE Borisov

Zenit Süper Kupa finalinde Manu'ya karşı oynadığı oyunla ŞL'nde de başarılı sonuçlar alabileceğini göstermişti. İtalya'dan Del Piero'nun 76.dakikada attığı frikik golü yüzünden puansız döndüler ama Real'e karşı da ikinci maçta Juventus'a karşı da başabaş bir oyun oynayacaklardır.
BATE çömezi olduğu ŞL'ne bir dev ile hem de deplasmanda karşılaşarak başladı. Real için zor bir maç olduğu söylenemez. Bu grubun kaderi diğer üç takım arasında oynanacak maçlar ile belirlenecek, şimdilik Juve bir adım önde.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails