24 Eylül 2008

Lisanslı Kasap


Ligimizdeki bazı başkanlar yenemedikleri kulüplerin futbol içi sertliklerini kasaplık olarak nitelendirmeye devam etsinler, Dünya'nın geri kalanında acımasız bir düzen içinde kasap oyuncular kıymaya devam ediyorlar.
Son kurban Manu'nun bu yıl transfer ettiği 19 yaşındaki Brezilyalı Rodrigo Possebon oldu. Dün akşam oynanan Carling Cup maçında Middlesbrough kaptanı Avusturyalı Pogatetz yaptığı hareket ile Possebon'un ayağının kırılmasına neden oldu. Geçtiğimiz yıl Hırvat Eduardo'nun yaşadıklarını hatırlarsınız, ayak kırma İngiltere'de her yıl tekrarlanan bir moda haline gelmeye başladı. İşin ilginç tarafı bu Pogatetz'in ilk ayak kırışı da değil. 2005 yılında Spartak Moskova'da forma giyerken Yaroslav Kharitonskiy'in de ayağını kırmış ve 6 ay ceza almıştı. Hatta olaydan sonra "Çok kötü bir faul değildi, arkadan şey etmedim aslında bla bla" demiş ve Rusya'da iyice antipatik bir adam haline gelip uğurlanmıştı, tabii ki bu açıklama aynı zamanda akıllanmadığının da bir göstergesi ki bunu kanıtlamış oldu. O günden sonra da lakabı "Mad Dog" olarak kaldı. Kendisini Euro 2008'de izlediğimde de dikkatimi çekmişti. Servet gibi bir teknik yoksunu, hırslı, gerçekten deli gibi sağa sola saldıran ama genelde fiziği ile iş yapmaya çalışıp beynini kullanmaya pek gerek duymayan bir yapısı vardı. İlk oynadıkları Hırvatistan maçında sarı kartı varken akıllara zarar bir faul yapmış, ev sahibi olmaları vesilesi ile oyunda kalmıştı. Yani işin aslı, normal olmadığını bir maçını izleyerek anlayabilirdiniz ama ön yargılı olmak doğru değil. Enerjisi ve hırsı savunma oyuncularının genelinde çok büyük yetenekler aramayan İngiltere Premier Ligi'ne kadar gitmesini sağladı. Bu arada bu faulden sonra da "Ne? Kırmızı kart mı? Satılmış bu hakemler kardeşim!" tavırları sergilediğini hatırlatalım. Ferguson'un yaptığı açıklamaya göre de Boro kenar adamları pozisyonun ardından Pogatetz'in faul yapmadığına dair hareketlerde bulunmuşlar ama olayın ciddiyetinin farkına varan Gareth Southgate gidip Sir'den özür dilemiş.
Possebon en az 7 ay sahalardan uzak kalacak. Olayın görülebilecek en olumlu yanı henüz 19 yaşında ve kendini toparlama ihtimalinin yüksek olması ama kariyeri otomatik olarak bir yıl geri gitmiş durumda, Manu gibi bir takımda bulmak üzere olduğu fırsatı kaçırmış olması da cabası.
Bu arada Manu -kendileri için pek bir anlamı kalmamış olsa da- ilk golü Ronaldo'nun attığı maçı 3-1 kazandı.

Değişiklik : Bütün geceyi hastanede geçiren Possebon'un ayağında ciddi bir incinme olduğu ama kırık olmadığı belirlenmiş.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails