26 Eylül 2008

Uğurlar Ola İbo


Bize futbolu sevdiren oyuncuların sayısı gün geçtikçe azalıyor, zaten blogumuzun adını da bu oyunculara duyduğumuz özlemden dolayı bu şekilde belirledik. Sayısı azalan bu oyunculardan ülkemizde izleme imkanımız olanlar ise maalesef bir elin parmaklarını geçmiyor.
İbrahima Yattara'yı Gaziantep'te bir Gaziantepspor-Trabzonspor maçında canlı izleme fırsatım olmuştu. TV'de izlerken herhalde görüntüdendir, bir adam bu şekilde hızlanıp yavaşlayamaz, bu kadar seri hareket etmesi zaten mümkün değil diye düşünüyordum ama o gün anladım ki Yattara insan değil. Hız konusunda bu kadar değişken, bu kadar teknik, seyir zevki bu kadar üst düzeyde bir oyuncu uzun zamandır hatırlamıyorum. Onu tarafsız gözle izleyen bizler için bile çok sevilen bir oyuncu ve gidişi içimizde bir burukluk bırakıyor, Trabzonspor taraftarlarının durumu çok daha kötü olmalı. Trabzonlu bir arkadaşım maça gidenlerin yarısının Yattara'yı izlemeye gittiğini söyler, bu durum da yaşanacak hayal kırıklığının bir göstergesi. Kör ölür badem gözlü olur psikolojik etkisini de hesaba katarsak üzülen insan sayısı bir hayli fazla olacak gibi.
Yattara'nın yeni ikametgahı Katar. Trabzonspor'a 11 Milyon euroya yakın bonservis ve Yattara'ya da 2 milyon euro yıllık ücret verilecek. Çok iyi bir teklif olduğunu kabul etmek lazım. Yattara'nın bu fırsatı kaçırması beklenemezdi. Aslında bir veya iki sezon öncesine kadar Yattara sadece göze hoş gelen futbolu ile dikkat çekiyordu fakat zaman içinde olgunlaştı, sadece seyir zevki yüksek bir oyuncu olmadığını, gerektiğinde efektif futbolu da becerebileceğini gösterdi. Tam bu dönüşümün meyveleri toplanacakken de gitme zamanının geldiğini söyledi. Bonservis bedeli yüksek bir miktar olsa da gelecek olan bu para ile Yattara'nın yerinin doldurulabileceğini sanmıyorum. Nev-i şahsına münhasır bir oyuncu olmasının yanında, daha önce yaşanmış Fatih Tekke, Gökdeniz hatta daha gerilere gidersek Şota, Ogün, Abdullah  gibi örnekler Trabzon'un giden bir oyuncunun  yerine benzer yeteneklerde birisini getirmeyi başaramadığını gösteriyor ama farklı karakterlerde kaliteli oyuncular bulmaları mümkün. Umarım gelen para ile en az Yattara kadar kaliteli isimler alınır. Trabzonspor'un oyuncu bulma konusunda yetenekli bir kulüp olduğunu da unutmayalım, zamanında Marco Aurelio'yu bulup getirmeselerdi şimdi Milli Takım'ın hali nice olurdu?

Edit : Araplar yağı bol bulmamış, sevindim açıkçası, ne işin var Katar'da kardeşim?

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails