19 Eylül 2008

Yenememekti Zor Olan


UEFA gecesinde Kayserispor beklenmedik bir mağlubiyet aldı. Beklenmedik diyorum çünkü Türkiye Kupasını kazanmak PSG'yi yenmekten çok daha zor bir iş. PSG'nin sadece adı var. Geçtiğimiz yılı 16.sırada tamamladılar, 3 puan farkla ligde kaldılar. Kupada final oynadılar o kadar, ikisini bir arada yürütmeye de nefesleri yetmedi. Bu yıl bir kaç adı büyük kendi posa transfer yaptılar. 32 yaşındaki Giuly, Barça'daki günlerinden eser yok, Makelele, Euro 2008'de görmüştük zaten son halini, Kezman, ölmüş ağlayanı yok, çekinilecek tek adam Luyindula. Bu oyunculardan Makelele yedek, Giuly yok yani güçlendirdikleri kadro bile tam olarak sahada değil. Ligde izlediğim birkaç PSG maçından sonra Kayserispor'u çok şanslı görüyordum.  Kayserispor'un da eksikleri vardı ama sistemini bilen, ne yaptığını bilen bir takım gol yollarında daha etkili olmalı. Kornerden, serbest vuruştan gelen toplardan gol yeme hastalığı milli takımdan amatör takımlara kadar yayılan salgın bir hastalık oldu futbolumuzda. Top kesiliyor herkes izlerken Kezman bir yeriyle dokunuveriyor, müdahale eden yok, bomboş. Kayserispor'un attığı gol de PSG'nin halini ortaya koyuyor zaten, golü döve döve atıyor Kayseri. Sonuç, Fransa'da her şartta atılması gereken iki gol gerekliliği. Olmaz mı? Bal gibi olur, fazlası bile olur ama bu tutukluktan, gol bölgesindeki bu kısırlıktan kurtulmak gerekiyor. Top artık Tolunay hocada, umuyorum bütün takım bu tip fırsatların her zaman ele geçmeyeceğinin bilincindedir. Avrupa'da bilinen iki takım ve adı duyulduğunda hatırlanan iki takım haricindeki takımlarımızın da namının yürümesi gereken zamanlar çoktan geldi de geçiyor.
Bellinzona bile canına okudu Galatasaray'ın, biraz şans biraz da tecrübe farkı galibiyeti getirdi, ikinci maç kesinlikle çantada keklik değil. Beşiktaş da tek farkla galip geldi, Ukrayna'da onların da işi çok kolay sayılmaz.

Kezman 0-1



Toledo 1-1



Luyindula 1-2



Diğer maçlarda Feyenoord, İsveçli Kalmar'a evinde yenildi. Hollanda futbolu tepe taklak oldu gidiyor. Norveçli Brann, Deportivo'ya 2-0 sonucu ile bir Tromso faciası yaşattı. Rangers fatihi Kaunas, Sampdoria'ya direnemedi, İtalyanlar ikinci maç için Litvanya'ya turistik bir seyahat yapacaklar. Udinese, Dortmund deplasmanından 2-0 ile dönmeyi başardı, gollerin biri Gökhan İnler'den. Bir diğer büyük maçta Napoli, Benfica'yı 3-2 yenebildi. Benfica tur için daha şanslı hatta kupada çok ilerileri de görebilirler. Standard Liege, ŞL ön elemesinde Liverpool'a gösterdiği direnci Everton'a karşı da tekrarladı, ikinci maç için onlar da daha şanslı görünüyorlar. ŞL ön elemesinden Barcelona'yı yenip gelen Krakow, Tottenham'a 2-1 mağlup oldu, iç sahadaki başarılarından birini tekrarlayabilirlerse UEFA Kupası İngilizler için kabusa dönüşebilir. Berbatov'u Manu'ya kaptıran Tottenham, yeni transferleri, Manchester City ile UEFA Kupası maçı oynayan Corluka ve Spartak Moskova ile ŞL ön elemesi oynayan Pavlyuchenko'dan faydalanamadı. İkinci maçlar da sürprize çok açık, umuyorum Kayseri de başarılı bir oyunla PSG'yi eler ve bizler için olmasa da Avrupa'da sürpriz kabul edilebilecek bir sonuca imza atar.


Beşiktaş 1 - 0 Metalist Kharkov
Bellinzona 3 - 4 Galatasaray
Kayserispor 1 - 2 PSG
FC Moscow 1 - 2 Fc Kopenhag
Litex Lovech 1 - 3 Aston Villa
Cherno More Varna 1 - 2 Stuttgart
Hapoel Tel Aviv 1 - 2 St Etienne
Slaven Koprivnica 1 - 2 CSKA Moscow
Banik Ostrava 0 - 1 Spartak Moscow
Brann 2 - 0 Deportivo La Coruna
Feyenoord 0 - 1 Kalmar
Hamburg Sv 0 - 0 Unirea
Nancy 1 - 0 Motherwell
Omonia 1 - 2 Manchester City
Portsmouth 2 - 0 Guimaraes
Wolfsburg 1 - 0 Rapid Bucuresti
Slavia Prag 0 - 0 Vaslui
Austria Vien 2 - 1 Lech Poznan
Zilina 1 - 1 Levski Sofia
Nec Nijmegen 1 - 0 Dinamo Bükreş
Poli AEK Timisoara 1 - 2 Partizan
Young Boys 2 - 2 Club Brugge
Racing Santander 1 - 0 Honka
Brondby 1 - 2 Rosenborg
Dinamo Zagreb 0 - 0 Sparta Prag
Dortmund 0 - 2 Udinese
AC Milan 3 - 1 Zürih
Sampdoria 5 - 0 FBK Kaunas
Sevilla 2 - 0 Salzburg
Rennes 2 - 1 Twente
Borac C 1 - 4 Ajax
Napoli 3 - 2 Benfica
Everton 2 - 2 Standard Liège
Tottenham 2 - 1 Wisla Krakow
Braga 4 - 0 Petrzalka
Maritimo 0 - 1 Valencia
Vitoria Setubal 1 - 1 Heerenveen

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails