15 Ekim 2008

2010 Asya Yolcuları


2010 Dünya Kupası elemeleri Asya kıtası 1.Grup maçında Avustralya Katar'ı 4-0 mağlup etti. Katar'ın başında 2002 Dünya Kupası'nda Senegal mucizesinin mimarı olan Bruno Metsu bulunuyor. Metsu maçtan önce iddialı açıklamalarda bulunmuştu. Avustralya'nın kendilerini küçümseyecek olmasının avantaj olduğunu, bu maçın 2002 yılındaki Fransa-Senegal maçına benzediğini, Avustralya'ya saygı duyduklarını ama bu maçı kazanabilecek kadar iyi olduklarını söylüyordu.
"Eğer istediğimiz gerçekleşmez ise tek sorumlusu benim, grubun favorileri tabii ki Avustralya ve Japonya ama şu anda (maçtan önce) grubun lideri Katar, Japonya da değil Avustralya da. Katar fazla oyuncusu olmayan küçük bir ülke, Dünya Kupası'na katılmak Katar için büyük bir rüya olur."
Katar'ın çok fazla oyuncusu olmadığı doğru. Bu sorunu kısmen de olsa devşirme oyuncular ile çözme gayretindeler. Brezilya asıllı Fabio Montezine ve Marcone Amaral, Senegal asıllı Abdulla Koni, Mohamed Saqr, Qasem Burhan ve Uruguay asıllı Sebastian Quintana Katar'ın kadrosundan yer alan yabancı kökenli isimler. Ayrıca Mısır'ın Al-Ahly takımında forma giyen Hussain Yasser dışındaki tüm oyuncular Katar Ligi takımlarında forma giyiyorlar. Katar ilk iki maçında Özbekistan'ı 3-0 yenmiş, Bahreyn ile 1-1 berabere kalmıştı ama bu maçta amaçlarına ulaşamadılar. Avustralya Brisbane'de oynanan maçı Tim Cahill, Joshua Kennedy ve Brett Emerton'un iki golü ile rahat kazandı. Petkovic yedek kaleci olarak maçı kenardan izledi. Gruptaki diğer maçta Japonya Özbekistan ile 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçlarla iki maçını da kazanan Avustralya 1.Grubun yeni lideri oldu, 2.sırada Japonya var ve grubun bu şekilde sonuçlanması muhtemel. 2.Grupta ise ikişer maçta topladıkları 4 puan ile Kuzey ve Güney Kore ile Suudi Arabistan başı çekiyor. Oynadığı tek maçta Suudi Arabistan ile berabere kalan İran'ın 1 puanı var ama post yazılırken devam eden maçta Kuzey Kore karşısında 70.dakikada 2-0 önde durumdalar, muhtemelen onlar da 4 puan yapacaklar. Son sırada ise üç maçını da kaybeden Birleşik Arap Emirlikleri bulunuyor. Görüldüğü üzere bu grup biraz daha karışık. Asya elemelerindeki iki grubun ilk iki sırasındaki takımlar Dünya Kupası'na direk katılacak. İki grubun üçüncülerinin oynayacağı iç ve dış sahadaki iki eleme maçının ardından turu geçen takım Yeni Zelanda ile karşılaşacak ve bu elemenin galibi de Dünya Kupası vizesi alacak.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails