09 Ekim 2008

İkinci İsyan



Thierry Henry'nin yedek kalacaksam salın gideyim düşüncesinde olduğunu duymuştuk. Guardiola göreve ilk geldiğinde konuştuklarını ve kendisinden ilk onbir için söz aldığını ama Guardiola'nın sözünü yediğini söylüyordu. Yerine oynayan Etoo'nun da oyundan çıkarken bile yüzünün perşembe pazarına döndüğünü düşünürsek Guardiola'nın bu kadar kaprisli adamı bir arada tutmak için çok çaba sarfetmesi gerektiği ortaya çıkıyor. Henüz Henry sorunu çözülememiş iken ikinci çatlak ses de Yaya Toure'den daha doğrusu menejerinden geldi. Geçtiğimiz yıl Rijkaard yönetimindeki takımda düzenli forma şansı bulan Toure, Guardiola'nın göreve gelmesi ile kesiği yedi. Barça ile 2011 yılına kadar sözleşmesi var ama menejeri Dimitri Seluk'un açıklamasına göre bunun çok fazla önemi yok.
"Toure'nin Barça ile sözleşmesi devam ediyor ama fazla forma şansı bulamıyor. O burada sadece aldığı para için bulunmuyor. Sakat iken bile oynamak istedi ve oynadı. Eğer oynatılmayacaksa sanırım diğer kulüpler ile görüşmek zorunda kalacağız. Karar Barça'nın. Yaya burada kalmak istiyor, burayı seviyor ama içinde bulunduğumuz durumu çözmek zorundayız. O 25 yaşında ve diğer oyuncuları kenardan izlemek istemiyor"
Yine Seluk'un açıklamasına göre Juventus Toure ile ilgilendiğini açıkça söylemiş. İtalya ve İngiltere'den başka kulüplerin de kendisi ile ilgilendiğini belirtiyor. Abisi Kolo Toure'nin oynadığı Arsenal'in de tercih edebileceği bir kulüp olduğu söyleniyor. Yaya Toure Barça'ya 2007/2008 sezonunda 9 Milyon € karşılığında Monaco'dan transfer olmuştu. Guardiola ilk büyük sınavında oyuncu isimlerinin yanında çok fazla "Unh" görmeye başladı (bkz. FM Dili). Rafa Benitez'i örnek alıp hem başarılı bir takım kurmalı hem de rotasyonu adil dağıtıp bütün oyuncuları memnun etmeli, aksi takdirde bu gidişle Barça yedek kulübesi Fenerbahçe'ye benzeyecek.
Bu arada Rafa Benitez'in de Liverpool'un Amerikalı sahipleri Hicks-Gillett ikilisi ile maddi sorunlar yaşadığı ve Ranieri'nin yerine Juventus'a gidebileceği bazı İngiliz gazetelerinde yer aldı. Bu yıl yaptığı transferler ile taraftarlarını memnun edemeyen Juve yönetiminin sansasyonel hamleler peşinde olduğu açık.


0 yorum:

Related Posts with Thumbnails