25 Ekim 2008

Nette Sulh Diyarda Sulh


Hepimizi topladılar, fırında blog kapama yaptılar. Wordpress için de aynı eylem gerçekleşmişti. Birisinin yazdığı belki de küçücük birşeyin cezası blogger kullanan hepimizi erişilmez yaptı. Yazılan suç teşkil edecek bir yazı bile olsa blogspot uzantılı bütün siteleri kapatmak ancak bizim ülkemizde mümkün olur sanırım. Ne güzel laftır "Bilmiyorsan bir boku, git mektebinde oku". Ders kitaplarında hala "Önümüzdeki birkaç yıl içinde ABD tarafından Ay'a yolculuk planlanmaktadır" yazan bir ülkenin modern dünyaya pat diye uyum sağlaması beklenemez. Örümcek kafalar yavaş yavaş emekli olacak, iş göremez hale gelecek ancak ondan sonra aklı selim kararlar görebileceğiz. Blog yazmak çılgınlık boyutuna gelmiş olsa da yazacak birşeyleri olan, sorgulayan, fikir üreten, tecrübelerini paylaşan insanları susturmak başta çok kötü niyetli bir hareket gibi görünüyor ama benim fikrim olayın açıklamasının çok daha basit olduğu yönünde. Ben Diyarbakır 1.Sulh Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararın ne olduğunun farkında bile olmadığını düşünüyorum. Hatta muhtemelen blogspot.com uzantılı tek sitenin o site olduğunu zannediyorlardır. Bir başka tuhaf durum da bizi karşılayan tek açıklamanın sitenin kapalı olduğu olması. Neden kapatılmış? Suçu neymiş? Belli değil. Tabi canım bize ne? Mahkeme ne karar verdiyse doğrudur.
Olaya tepki veren sitelerin sayısı doğal olarak az değil. Güneşin Tam İçinde ve Berezilya.com bu sitelerden iki tanesi. Bizim akıbetimiz youtube'a mı, wordpress'e mi benzeyecek zaman içinde anlarız, şimdilik bekleme modunda devam edelim.
Bu dakikadan sonra bu şekilde doğru gitmeyen şeyleri yazmamaya karar verdim. Zaten doğru giden birşey yok. Doğru giden birşey -herhangi birşey- olursa onu yazarım, ilginç olur. Yoksa siteler kapanmış ne olur bir milyon tane site var, futbol 3 kişilikmiş yeter adam olana çok bile, trafik kazası olmuş birileri telef olmuş ne yapalım ecelleri gelmiş, bilmem kaç tane şehit vermişiz ne olacak ki insandan bol ne var? Zam gelmiş, yan yatmış çamura batmış. Aman boşverin gitsin kaç kere geleceğiz dünyaya?
Fatih Ürek söylüyor, haydi li li li li...


0 yorum:

Related Posts with Thumbnails