28 Aralık 2008

2008'in En İyi Onbir(ler)i

Ben demiyorum. L'equipe diyor. Daha doğrusu ilk resimdeki onbiri L'equipe yazarları, ikinci resimdeki onbiri ise gazetenin sitesine girip oy kullanan ve doğal olarak çoğu Fransızlardan oluşan futbol meraklıları diyor.

L'Equipe Yazarları Kadrosu


İnternet Oylaması Kadrosu

Kadrolara bakınca ilk aklıma gelen isim Maicon oldu. Onun dışında Agüero, Senna ve Iniesta kafamdaki ampulü anında yakan diğer üç isim. Takıma Fransız oyuncu almaya kendilerinin bile eli gitmemiş. Ribery'ye lafımız olmaz da Evra biraz torpilli gibi sanki. Besbelli ki Kaka artık "sahada olsun yeter" futbolcularından. Casillas özellikle Euro 2008'in ardından Buffon'u unutturmuş. Ronaldo da adının kullanım hakkını Brezilyalı'dan tamamen almış gibi görünüyor, orta sahanın ilerisinde bir yere sıkıştırılıyor illa ki. Bir de Vidic-Terry değişikliği dikkat çekiyor. Pek sürpriz bir kadro sayılmaz. İspanya, Barça ve Manu damgalı Sezar'ın hakkı Sezar'a kadroları.
UEFA'nın en iyi onbir oylaması ise henüz sonuçlanmadı. Milli Takım'ın Euro 2008 başarısının artçı şokları sürüyor. Oylamada Hamit, Aurelio ve Fatih Terim de adaylar arasında yer bulmuş. Aşağıdaki de benim 2008 yılı onbirim.

Beynimdeki değil gönlümdeki dream team olduğunun farkındayım. Zhirkov'a biraz kıyak yaptım. Hamit ve Aurelio torpilli, Fatih Terim değil. Hamit için Ronaldo'yu, Aurelio için Xavi'yi kestim, iyi ettim. Lampard'ın yerine Arshavin olabilir, saygı duyarım. Ribery olmazsa olmaz. Messi'yi yazmaya gerek yok. Del Piero bu yaşında bu listede yer buluyorsa kadroya almamak hem ayıp hem günahtır. Sir Ferguson'un yeri ayrıdır, en azından Terim'den daha fazla sempati beslediğimi söyleyebilirim. Bu oylama da ocak ayında nihayete erecek.
Bu arada günün birinde aklı evvelin biri karşınıza geçip "Futbolda dün var mıdır?" diye sorarsa ona 2001 yılının Team of the Year kadrosunu gösterin, Cosmin Contra'yı kadroda gördüğünde aklı başına gelecektir. Hey gidi Alaves...


2002 yılını yad etmeden geçmek olmaz. Ülkemizde hala bir Allah'ın kuluna yaranamayan iki isim bütün dünyadaki futbolseverlere "Turk" kelimesini kullandırmaya devam ediyor.

Goalkeeper&Coach


1 yorum:

dchetin dedi ki...

Bu uefa oylaması için siteye girdiğimde önce geçmiş yılların kadrolarına baktım. bu geçmişin bana verdiği hüzün ile vazgeçtim oylamaktan.

geçmiş zaman olur ki...

Related Posts with Thumbnails