20 Aralık 2008

Süt İçtim Dilim Yandı


Şampiyonlar Ligi 2.Tur kuraları çekildi. Aceto veya SC'dan detaylı yorumlara ulaşabilirsiniz. Tartışmasız en ilginç eşleşme Manu-Inter arasında. Burnunu kaşısa olay olan sosyopat insan Mourinho geçmişe nazaran biraz daha uslanmışa benziyor. Rakip güçlü, takım dengesiz, elde başta Ibrahimoviç olmak üzere kaliteli oyunculardan kurulu bir kadro olsa da havamı almışlar bari kalan ile idare edelim diyor Mourinho. Bu kez yoğurdu yemek için ikinci maçın 90+10.dakikasına kadar bekleyecek sanırım. Tabii Ferguson yoğurdu ikram ederse.

"Ben memnunum. En iyi olmak istiyordum ve şimdi rakibimiz 2 gün içinde Dünya Şampiyonu olma ihtimali olan bir Avrupa Şampiyonu. Muhteşem atmosfere sahip bir stadyumu, Alex Ferguson gibi harika bir teknik direktörü ve bu yılın Altın Top Ödülünü alan oyuncuya sahip bir takım. Manchester'a unutulmaz bir dönüş olacak. Bazıları Alex Ferguson'a karşı başarılı sonuçlarım olduğunu söylüyor ama bu başarı benim değil, Chelsea'nin."

Kendisi için fazla mütevazi bir yorum olduğu için inanmakta zorlansak da Jose Mourinho.

"Jose ile tekrar karşılaşmak ilginç olacak. O iyi bir karaktere sahip iyi bir kişilik ve onunla aramız her zaman iyiydi. Porto'da iken bizi turnuvanın dışına itmişti, umarım bu sefer biz daha şanslı oluruz. Büyük takımlarla oynadığımız maçlarda daha iyi bir odaklanma ve daha iyi bir konsantrasyon ile oynuyoruz, bunu geçtiğimiz sezon oynadığımız Barcelona maçlarında da gösterdik. Bu eşleşmede bizim için en önemli şeyin konsantrasyon olduğunu biliyorduk ve iki maçtaki konsantrasyonumuz da müthişti. San Siro harika bir stadyum. Orada Milan'a karşı iki yarı final kaybettik ama bu sefer daha iyisini yapmak istiyoruz. Bu, turnuvaya devam edebilmek için bir aşama ve bence tüm İngiliz takımları şanslı. Bu eşleşmeden dolayı mutluyum."

Yaşlı, başlı adamım bir de Mourinho'nun saha dışı polemikleri ile uğraşamam düşüncesinde olduğu için ılımlı bir açıklama yapan ama bence yeri geldiğinde alayını cebinden çıkarabilecek kapasiteye fazlasıyla sahip insan Sir Alex Ferguson.

Chelsea FC (ENG) v Juventus (ITA)
Villarreal CF (ESP) v Panathinaikos FC (GRE)
Sporting Clube de Portugal (POR) v FC Bayern München (GER)
Club Atlético de Madrid (ESP) v FC Porto (POR)
Olympique Lyonnais (FRA) v FC Barcelona (ESP)
Real Madrid CF (ESP) v Liverpool FC (ENG)
Arsenal FC (ENG) v AS Roma (ITA)
FC Internazionale Milano (ITA) v Manchester United FC (ENG)

3 yorum:

Turgay Keskin dedi ki...

İkisine de ne olmuş bilmiyorum ama fena halde durulmuşlar. Özellikle Mourinho kendinden beklenmeyecek şeyler söylemiş. Ama bir oyuncu çıkıp ters bir şeyler söylese, hemen fikir değiştirebilir, o potansiyel her zaman mevcut..

Eşleşmeye gelince, İnter'in tur atlama ihtimali bence zayıf. Manchester United daha şanslı gibi ama Mourinho varsa, çok fazla da emin olmamak lazım..

Alfredo dedi ki...

sanki mourinho united'a çelme takıcakmış gibi geliyor bana :)

Robaggio dedi ki...

galiba ikisi de takımlarına tam anlamıyla güvenemediği için biraz alttan alma eğilimindeler..
Manu, big four maçlarının hiçbirini kazanamadığı gibi biri Old Trafford'da Aalborg maçı olmak üzere son 3 ŞL maçında berabere kaldı..
inter ligde iyi gidiyor ama onlar da ŞL'de son 3 maçta 1 beraberlik 2 mağlubiyet aldılar, bunların da biri iç sahadaki pana maçıydı..
dolayısıyla bu eşleşmenin maçları karakolda bitecek ama kim galip çıkacak ben de birşey diyemiyorum..

Related Posts with Thumbnails