06 Ocak 2009

Aynı Dil Değil ama Aynı Duygular


Nemanja Vidic'in Alex Ferguson ile ilgili açıklamalarını okuyunca aklıma Mevlana'nın "Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir" sözü geldi. Bizim de özellikle Milli Takımımızla ilgili ciddi bir tartışma konusudur yıllardır. Bizim oyuncularımız duygusaldır, bundan dolayı Milli Takımda yabancı hoca olmamalıdır, olursa aşı tutmaz. Hiddink nereye gitse başarılı olur, burada olamaz. Mourinho'yu getirsen yemez, Terim gibi çakmak çakmak bakmadıktan, koçlarım, aslanlarım demedikten sonra neyleyim ben öyle hocayı.
Özellikle EPL gibi pasaportların ikinci planda kaldığı liglerde resmi dil tarzanca olabiliyor. İngiltere bu konuda diğer ülkelere oranla biraz daha şanslı mutlaka ama anlıyoruz ki orada da zaman zaman bir aksan problemi yaşanabiliyor. Sırp stoper Nemanja Vidic'in de Ferguson'un İskoç aksanı ile başı dertte. Aslında dertte demek yanlış olur, Vidic'in açıklaması şu şekilde;
"Fergie çok fazla konuşmuyor. Bize rakibe karşı üstünlüklerimizi ve kusurlarımızı gösteriyor, onları yenebilmemiz için neler yapmamız gerektiğini söylüyor. Bu açıklamayı kısa ve öz yapıyor ve ana fikri vurguluyor. Sezon içinde çok fazla maç oynuyoruz ve uzun konuşmalar veya analizler için yeterli zamanımız yok. O büyük bir usta ve oyuncuları nasıl motive edeceğini çok iyi biliyor. Bu nedenle başarılı oluyoruz. Başlarda onu anlama konusunda ciddi sıkıntılarım vardı. O çok uzun yıllardır burada görev yapıyor ama İskoç aksanını korumayı başarmış. Onun ne dediğini başta yabancı oyuncular olmak üzere çoğu kişi anlamıyor ama sonuç olarak mesajı karşı tarafa iletmeyi başarıyor."

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails