10 Ocak 2009

Brazzaville 16 Ocak'ta Ghetto'da


Ege Görgün'ün "Sinemasız kalmayın çünkü sinema hayatı “eşsiz” kılar." dediği kültürel bombardıman sitesi tersninja.com 5 çifte Brazzaville konser bileti hediye ediyor. Konser 16 Ocak'ta Ghetto'da gerçekleşecek. İstanbul'da olanlar şanslarını deneyebilirler.
Brazzaville 14 Ocak tarihinde de Ankara'da Dib Sahne'de bir konser verecek. Brazzaville ile ilgili tersninja'da yer alan açıklama şöyle;
"İçinde barındırdığı bossa nova, rock, dub ve caz tınıları ile dinleyenlere Akdeniz ve Pasifik atmosferini yaşatan Dünyaca ünlü grup Brazzaville 12. Uluslararası Caz Festivali için 2005′te ve sonrasında 2008’de Türkiye’ye gelmişti. Grup bünyesindeki çok sayıda farklı ülkenin vatandaşı müzisyenleriyle büyük bir aileye benziyor.
1997 yılının sonlarında Los Angeles’ta başlayan Brazzaville macerası, 2003 yılında grubun kurucusu David Brown’un Barcelona’ya taşınması ile yeni bir boyut kazandı. Grup kültürel ve müzikal anlamda zenginleşti. Bugüne dek 7 albüm yayınlayan grubun müziğinde, David Brown’un gençliğinde bir gezgin olarak dolaştığı tüm ülkelerde edindiği tecrübeler ve çeşitliliğin izlerini görmek mümkün.
Uzun yıllar Beck’in saksafoncusu olma görevini de üstlenen Brown, LA’da 3 albüm yayınladı ve bundan sonraki albümlerini Barcelona’da grubun Avrupalı versiyonu haliyle kaydetti.
Barcelona’dan David Brown ve Ramon Aragall, Los Angeles’dan Kenny Lyon ve Sibirya’dan Oleg the Magnificent‘dan oluşan grup 16 Ocak gecesi 21st Century Girl adlı son albümlerinden parçalar seslendirecek.
Davetiye kazanamayan talihsiz ninjalar için içimiz kan ağlayarak şu bilgiyi verelim. Bilet fiyatları 30 ve 25 YeTaLe."
Brazzaville benim daha önce duyduğum bir grup değil açıkçası ama Myspace ve youtube'da kendileri ile ilgili yaptığım küçük araştırmanın ardından müzik zevkime gayet cuk oturan bir grup olduğunu söyleyebilirim. Aşağıdaki videoda grubun solisti ve aynı zamanda gitaristi David Brown İstanbul Boğazı'nda arz-ı endam ediyor. İstanbul'u anlattığı Bosphorus parçası video ile birleşince müthiş birşey çıkmış ortaya.

Bosphorus

She was married to the Bosphorus
She threw her ring in then she blew a kiss
To the Ottomans and Byzantines
Lying beneath the sea

She wore a pink and yellow summer dress
She kept her hair just like a poetess
She traveled all the way to Germany
The trains and the cold, dark sea

The amber glow of a morning cigarette
On the Istiklal Cadessi
The vapor trails and the tiny minerettes
All the domes in silhouette



Pek müstesna bulduğum bir başka parçaları The Clouds in Camarillo. Bu şarkı da Rusça/İngilizce karışımı.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails