31 Ocak 2009

Dünya Sporunun 7 Harikası

İngiltere'de yapılan "Barclays Spor Meydanları" anketi ile İngilizler dünya sporunun en ihtişamlı 7 spor alanını seçmişler. Kendilerine torpil yapmasınlar, objektif bir değerlendirme olsun diye İngiltere'deki spor alanları kapsam dışı bırakılmış. Bu ankete göre çıkan dünya sporunun 7 harikası aşağıdaki gibi. II.Louis Stadı'nı oldum olası sevmem. Süper Kupa maçları her daim orada oynandığı için olabilir ya da zengin zümrenin bulunduğu bir bölgede olduğu için de olabilir ama ondan değildir öyle olsaydı F1 Monaco Grand Prix'sinden de ("x" ve "s" harflerini de birbirine kaynak yaptık, haydi hayırlısı, huzurlarınızda Türkçe'den özür dilerim) nefret etmem gerekirdi halbuki en keyifli yarışlar orada koşulur. Neyse yazılı düşünmeyi fazla uzatmayalım. Monaco haricindeki stadyumlar mantıklı sayılır.
Benim oyum San Siro'ya. Fiziksel özellikleri haricinde de çok büyük anlamlar ifade ediyor. Milan ve Inter gibi iki devin bir stadı paylaşıyor olmaları çok tuhaf bir durum örneğin. Bu takımlar arasında oynanan Derby della Madonnina çok az derbi ile kıyaslanır. Şehir de Milano, daha ne olsun?

7. Melbourne Cricket Ground-Melbourne (%4)
Kapasite:100.000


6. Maracana-Rio de Janeiro (%4)
Kapasite:95.000





5. San Siro-Milano (4%)
Kapasite:85.700



4. Santiago Bernabeu-Madrid (%5)
Kapasite:80.354



3. Bird's Nest-Pekin Olimpiyat Stadyumu-Pekin (%14)
Kapasite:91.000


2. Camp Nou-Barcelona (%15)
Kapasite:98.772





1. Stade Louis II-Monaco (%18)
Kapasite:18.500


7 yorum:

Dobrowski dedi ki...

bıraksınlar bu işleri. onlar hiç çamur deryasından göl gibi olmuş su birikintilerinden atlayıp zıplayıp bi nevi sörvayvır şeysi gibi adrenalin yaşayabiliyorlar mıymış o stadlara girerken sor bakalım :p peahh =)

Robaggio dedi ki...

asilzade stadları bunlar Gökmencim..
Yoksa İsmet Paşa'ya girme çilesi : Paha biçilemez! :)

ziggytheking dedi ki...

san siro'nun o camli bölmelerinde ne var çok merak ediyorum. Türk bi müteahhitin elinden çıkmış gibi sırf o kesimler :)

Şen Şef dedi ki...

Louis II Stadını niye horgörüyorum bilmem ama 1. sırayı yakıştıramadım. Yani olay klüp, tarih, taraftarlar değilse bile biraz ufak ve ruhsuz buluyorum bu stadı. Bir de Amerika'daki yeni stadlar da olsaymış gibi geldi. Belki de bıdı bıdı anıma denk geldi hehe

Şen Şef dedi ki...

Ziggy,

eğer köşe kolonlardaki yuvarlak camları diyorsan oralar büfe, ya da cafe, ya da burada cafe'ye bar diyorlar, alkol yok ama :)

Tam köşeden görüş açısı da mükemmel, kıçım donan bir maçta yarımşar devreyi o pencerelerden elimde sıcak çikolatayla seyrettim. Stad gerçekten hayranlık verici benim için. Uzaklığınız ne kadar olursa olsun mükemmel görüş açısına sahip ve hiçbirşey kaçmıyor. Sadece oyuncular bazen tanınmıyor ama o da en uzaktan. Ama pozisyon nasıl geldi, nasıl vurdu, nasıl çıkardı, taç kimindi, faul var mıydı, herşey çok net. Işıklandırma da mükemmel, mesela AOS gibi abuk bir parlaklıkta değil, gözünüz yorulmuyor. Ne anlattım be, hava atar gibi oldu sanki benim stadım, olsun ama neticede gittim ya azıcık anlatayım o kadar :)

Robaggio dedi ki...

Şen Şef teşekkürler..
bizi hem bilgilendirdin hem de araştırma zahmetinden kurtardın, hava atmana da katlanıcaz artık ne yapalım :)

dchetin dedi ki...

Alman stadları dururken Çin'deki stad benim için bir şey ifade etmez. Beylik bi' seçim olmuş.

Related Posts with Thumbnails