07 Ocak 2009

Hoş Geldin Beş Gittin


Kocaelisporlular için özel bir isimdir Kaan Dobra. Yabancı oyuncular arasında Kocaelispor'a en uzun süre hizmet edenlerden biridir. Bana sorsanız Mirkoviç, Mosheau ve Stingaciu ile birlikte Dobra'yı da ekler kareası tamamlarım. Üstelik Türk oyuncular bile oturma yeri tercihlerini İstanbul'dan yana kullanırken, Dobra İzmit'e uyum sağlamayı başarmıştır. Ege Görgün ile yaptığı röportajında bu tercihinin İstanbul trafiğinden kaynaklanıyor olduğunu söylemiş olsa da bunu göze alıp İzmit'te oturmamayı tercih eden birçok futbolcu var.  Onu ailesi ile birlikte herhangi bir marketten alışveriş yaparken görebilirsiniz. Bu şehirde Romano adlı bir restoranı vardır. Evi onun evinin bulunduğu yere yakın olanlar Dobra'yı sık sık şehir içi minibüslerinde gördüklerini söylerler, o kadar da mütevazidir. Zaten futbolculuk döneminden de hatırlayacaksınız, mülayim, naif, kendi halinde bir adamdır. Bildiğim kadarıyla kariyerinde kırmızı kartı yok. Bu karakter özelliklerinden dolayı hocalığı kıvırır mı kıvıramaz mı diye merak içindeydim ama bu merakım bir süre daha benimle yaşamaya devam edecek çünkü takımın başına resmen geçti mi geçmedi mi, kesinleşti mi, ne oldu diye birbirimize sorarken Dobra'nın istifa haberi geldi. İstifa demek bile komik geliyor aslında.
Taner Gülleri, TV 41'e yaptığı açıklamasında Kaan Dobra'nın başa geçmiş olmasının takım üzerinde çok iyi bir etki bıraktığını söylüyordu, zaten içimizden biri, futbolu da yakın zamanda bırakmış olduğu için halimizi en iyi o anlıyor, onunla birlikte bir aile havası yakaladık diyordu. Bu açıklamayı duyduğumda neyse, buna da şükür, en azından bazı şeyler normalleşmeye başladı diye düşündüm ama bu durumun tuhaflaşması da uzun sürmedi.
Bu seferlik farklı bir durum var. Başkan Serhan Gürkan, neredeyse her yaptığı yanlış olduğu için yalancı çobana döndü. Davids olayıyla başlayan güvensizlik ortamı ile bugünlere kadar geldik. Kaan Dobra istifa edince de yine bütün tepki Başkan'ın üzerinde yoğunlaştı ama bu istifanın altında bir anlaşamama durumu olabilir. Başkan Kaan Dobra'ya biz yeni bir hoca buluncaya kadar takımı çalıştırmaya sen devam et, yeni hoca geldiğinde onunla birlikte ekipte kalırsın demiş. Takım Antalya'da kampta iken de basın mensupları Dobra'ya Engin Korukır ile anlaşıldığını söylemişler. Asıl sorun burada başlıyor. Eğer Dobra Gürkan'ın sözlerini doğru anladıysa başka bir hoca ile anlaşılmış olmasına neden bozuluyor? Ayrıca eğer Dobra'nın görevi geçici ise Taner neden bu açıklamaları yapıyor? Futbolculara hiçbir açıklama yapılmamış mı?
Artık yönetim öyle vahim bir hal aldı ki takımın malzemecisinden futbolcularına kadar tüm mensuplarının yönetim ile arasında, ne iletişim, ne sevgi, ne saygı, ne güven, ne inanç hiçbir değer kalmamış. Dağın tepesinden düşmeye başlayan kartopu çığ haline geldi ve kurtuluş için bir mucize bekler hale geldik. Mevcut Başkan'dan herhangi bir ümidimiz kalmadığı için de her zamanki gibi siyasete yüklenme zamanı, ya Karaosmanoğlu ya da Sirmen bu kulübü ipten alacak.
Dilim varmıyor ama ya da alamayacak...

2 yorum:

dchetin dedi ki...

kendi kendini tüketme şampiyonu kocaeli.

Robaggio dedi ki...

diğer yazıya gönderme yapmıyorsun değil mi? :)
öyle değilse bu yıl için kabul, bizi bu hale getirenler utansın...
yeterince etkin olamadığımız için biz de suçluyuz mutlaka ama aslan payı yönetim adındaki toplulukta..
umutlar da yarınlarda...

Related Posts with Thumbnails