05 Ocak 2009

Kontratlar Biterken

Aceto'nun postuna ekleyerek devam edelim. Listelerde Serie A dışındaki diğer 4 büyük ligde 2009 yazında sözleşmesi bitecek oyuncular var. Sözleşmesi bitecek oyuncu sayısı daha fazla mutlaka, La Gazzetta dello Sport bu listelerde 15 dikkat çekici isim belirtmiş. İtalya'da 62, İngiltere'de 108, İspanya'da 79, Almanya'da 89 ve Fransa'da 150 futbolcu sezon sonu Bosman'a hayır duası edecekler.

EPL

Tevez ve Owen -şimdilik- hakkında en çok transfer dedikodusu çıkan isimler. Burada da yaşı kemale ermiş isimlerin çokluğu dikkat çekiyor. Obi Mikel, Eboue ve Kalou zengin takımların iştahını kabartabilecek isimler ama oynadıkları kulüplerde pek fakir sayılmaz, kopmaları sürpriz olur.

La Liga

La Liga'nın sözleşmesi bitecek oyuncuları bizim kulüplerin ilgisini çekecek cinsten. Çoğunun geçmişi çok parlak ama bugünlerde eski günleri mumla arar hale geldiler. Morientes'in bir Türk takımı ile dedikodusu çıkmazsa hatırım kalır, hatta çıkmıştı galiba, hatırlayamadım. Espanyol kalecisi Kameni listedeki en genç isim. Bu yılın sonunda buradan -bonservissiz- bir bomba transfer çıkmayacak belli ki.

Bundesliga

Burada da durum aynı. Yaşlı oyuncularla uzun süreli kontratlar imzalanmıyor oluşu bu tip listeler ortaya çıkmasını sağlıyor. Bu listedeki isimler de kaliteli olsalar da artık çoğunun miadı doldu.
Bundesliga'ya bir ekleme transfermarkt.de'den hakkında en çok transfer dedikodusu çıkan oyuncuların listesi. Liste başı Pantelic ve tabii ki Podolski.



Ligue 1


Listedeki dikkat çekici isimlerden biri Fred. Bir süre önce Lyon'da mutsuz olduğunu, ayrılmak istediğini açıklamıştı hatta Ocak ayı transfer döneminde ayrılayım gideyim demişti. Sözleşmesini tamamlamadan gitmesi de mümkün olabilir, olmazsa sezon sonu kesin yolcu.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails