09 Ocak 2009

Kısır Döngü #2 / Google'ın Götürdüğü Yere Git

Blog yazmaya başlayınca başıma daha sık gelir oldu ama mazisi okulun henüz devam ettiği çok daha eskilere, dial-up bağlantı ile internete girilen, 14 inç CRT monitörlü Pentium 200 MMX işlemcili makineler kullanılan, Altavista mı daha iyi? Google mı? tartışmalarının yapıldığı, okey.gen.tr adresinden kız düşürülmeye çalışılan zamanlara rastlar. Özellikle bir ödev için araştırma yaparken Google'a "yarı iletken teknolojisi" yazıp ABD'de oluşan bir hortum sonrası kurbağaların bir yerden başka bir yere taşınma hikayelerine ulaşmam en ilginç örneklerden biridir.
TV'de Servet'i gördüm. Altay maçında -yine, yeni, yeniden- sakatlanmış. Bu adamı sakat görünce gülüyorum artık. "İnsan değil galiba, yakında onu bu şekilde görürsek şaşırmayalım" diyerek her tarafı bandajlı, sadece gözleri görünen birinin resmini koyacaktım. Postun altyapısı hazırdı, iş sadece resmi bulmaya kalmıştı. Google'a bandajla ilgili birçok şey yazıp görsellerde aradım, bir halta yaramadı. Son olarak "heryer bandaj" yazdım. Bandajlı birkaç şey çıktı ama benim ilgimi aşağıdaki foto çekti.

İlker Ender'in blogunda yer alan, Everest'in tepesinde 5350 metrede çekilen "Şampiyon Denizlispor" fotoğrafı. Bu saatten sonra neyleyim bandajı, mandajı..
Geçmiş olsun Servet ama Google'a rağmen hala insan değilsin bana kalırsa...

Edit : Pardon, gördüğüm fotoğraf o değildi, buydu.

Bloga girince gördüm diğer fotoyu, doğru. Hemen yukarıdaki fotoyu da İzmir/Göztepe'de bir Renault Flash fotoğrafı sandım, Buenos Aires çıktı. Bu da bir örnek olabilir pekala.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails