12 Ocak 2009

Roma 2-2 Milan


*Vucinic:2 Pato:2 başlığını birkaç yerde daha görünce değiştirdim. Başlığı düşünmeden yazma tembelliğimden dolayı da kendime kızdım. Yuh olsun bana.

Roma gitmedi, Milan gidemedi. Roma'nın yılbaşı ağacı taktiği Milan'ı durdurmayı başardı. Hücumda tek kalan Vucinic ilk golü spiker klişesiyle "kariyerinin en rahat gollerinden biri" şeklinde attı. Ucuz bir gol diyemeyiz ama tek yapması gereken topu, hamle zamanlaması hatası yapan Jankulovski'nin yanından geçirmekti, top geçtikten sonra altıpas önünde ben de olsam gol yapardım. İkinci golü ise usta işiydi, bel mesafesinde falsolu gelen topu tek vuruşta Abbiati'nin uzağına bırakıverdi. Gollerin dışında De Rossi, Riise, Baptista, Perrotta ve oyuna girdikten sonra Aquilani kaleyi uzaktan yokladılar ama bazıları Abbiati'de eridi, bir kısmı da reklam panolarını üzmekten öteye geçemedi. Maç boyunca oyun disiplinini terk etmediler diyebileceğimiz Roma'lı oyuncular uzatmalarda savunmalarında öyle iki boşluk bıraktılar ki, maç 4-2 bitmediyse birinin sorumlusu Pato, diğerininki Seedorf'tur. Bu kalitede oyuncular bile böyle fırsatları harcayabiliyorlar. İlk pozisyonda Pato, bomboş durumdaki Seedorf yerine dili dışarı çıkmış Beckham'ı tercih etti, pozisyon öldü, ikincisinde ise ceza sahasına gelen topta üç Milanlı oyuncu bomboş durumdaydı, Seedorf yetişemeyeceği topa gereksiz bir kafa vuruşu yapıp topu Doni'ye armağan etti. Bu pozisyonda Roma'lı savunmacıların ne iş yaptığını anlamak mümkün değil, sadece "savunma" oyuncusu oldukları için orada duruyorlardı ama sanırım tam olarak neyi savunduklarını unuttular.
Milan ise 4-4-2 ye benzer ama oynaması kadar anlaması da zor bir kurguyla sahadaydı. Maldini ve Favalli'den oluşan savunma göbeğine soldan Jankulovski destek oldu. Zambrotta sağ bek gibi görünse de çoğunlukla sağ kanadın orta sahaya yakın bölümündeydi, orada Beckham'ın olduğu bölümlerde de biraz daha içe kat ederek oynadı. Seedorf ve Pirlo'nun top kapma konusunda cimri davrandıkları orta saha kanatlarda yine top kapma özürlü iki yıldız Beckham ve Ronaldinho ile birleşince Milan top bize geçse de hücum etsek mantığı ile oynama zorunda kaldı. Bu mantıkta aksayan nokta topun nasıl olacak da Milan'a geçeceği idi, bu sorunu da hücumu çok fazla düşünmedikleri için Roma'lı oyuncular çözmüş oldu. Kaptıkları topları kaleye götürme konusunda pek istekli olmayan Roma'lıların akılları başlarına Milan 2-1 öne geçince geldi. Durum 2-2 olunca da vitesi tekrar boşa aldılar. Milan hücumu ise Kakapato A.Ş. himayesindeydi. İlk gol bu ikilinin çalışmasıyla geldi, ikinci golde ise Pato sürat ve tekniğinin ne kadar üst düzey olduğunu bir kez daha kanıtladı ama bu yeteneğini maç boyunca sahaya yansıttı diyemeyiz.
Ve Beckham. İlk maçına onbirde başladı ve 89 dakika sahada kaldı. Tipik Beckham futbolundan çok farklı oynamadı aslında. Pozisyon bulduğunda kesti ama Kaka ve Pato'dan oluşan Milan hücumunda topu kafasıyla kaleye mermileyecek bir oyuncu olmadığı için genelde Roma'lılar eritti bu ortaları. Inzaghi veya Sheva'nın oynadığı maçlarda bu ortalar daha çok can yakacaktır. Her zamanki gibi ikili mücadelelerden kaçındı, ya topu 5 metre geriye sürükleyip savunmaya döndü ya da kendisini yere bırakarak faul aldı. Zambrotta ile çok fazla işbirliği yapmadılar ya da yapamadılar. Doğal bir sonuç olarak uyumsuzluktan söz etmek mümkün ama bu kadar kısa süre kalacak bir oyuncunun da uyum sağlamasını beklemek pek mantıklı değil. Herşeye rağmen kariyeri boyunca üst düzey futbol oynamış bir oyuncu olduğu her halinden belliydi. Çok etkili olamamış olsa da sırıtmadı hatta bu maç için Ronaldinho'dan daha iyi olduğunu bile söyleyebiliriz. Sosyal kişiliğini de her zamanki gibi gözümüze soktu. Pato'nun golünden sonra ilk tebrik ondan geldi, çocukcağızın sırtına atlamayı da ihmal etmedi. Bu oyunla Capello'nun gözüne girebilir mi? Tartışılır. Capello "Banane len Beckham'ın rekorundan" demiş olsa da hem Real günlerinin hatırına hem de bir İtalyan kulübüne gelmiş olmasından dolayı son bir babalık yapacağı söylentilerinin gerçekleşme ihtimali bir hayli yüksek. 

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails