20 Ocak 2009

Vurdum Başımı Kop'a Doğru



*Everton'ın hiç oyuncu değişikliği yapmadığı maçta, Anfield tribünleri kronometreler 90:33'ü gösterdiğinde kalabalığa kalmayalım birader moduna girmişlerdi.
*Zaman zaman birinin varlığı rakipleri anksiyete krizine sokacak üç isim; Kuyt, Torres ve Keane sahaya ilk onbirde çıktılar. 1+1+1=3 etmeyince Keane ve Torres 66 ve 84.dakikalarda oyundan alındılar. Hesapladım yine 3 etmedi.
*Reina büyük kaleci, İspanyol olduğu ve Casillas'ın gölgesinde kalmaya mahkum olduğu için otursun ağlasın.

*Bu sonuçla Liverpool puanını 47 yaptı ve Manu ile eşitlendi ama bir maçı fazla. Everton ise 36 puanla 6.sırada. Yukarıya 5 aşağıya 5 puan uzaklıkta. Bu yılki Everton EPL'nin Kayserisporu. Hem sıralama hem oyun olarak.

Liverpool ve Everton biri ligde biri FA Cup'ta olmak üzere bir haftada iki kez karşı karşıya gelecekti ve bu maçların lig ayağı, 209.derbi maçı 1-1'lik sonuçla tamamlandı. İlk yarıyı izleyemedim ama özet görüntülerden gördüğümüz üzere ikinci yarı gibi dengeli bir mücadele olmuş, Torres ise dikkat çeken isimlerin başında gelmiş. Maçtan önce Everton'ın kolay teslim olmayacağı zaten öngörülüyordu ama sonuca dengeyi getirmeyi ancak 86.dakikada başarabildiler. Liverpool adına skora giden isim her zamanki gibi Steven Gerrard oldu. Anlam veremiyorum, bir oyuncunun bu kadar istikrarlı şut atabiliyor olması gerçekten her türlü övgüye değer ama ya ona her maçta bu fırsatları veren savunmacılara ne demeli? Liverpool kalabalık geldiği zaman, Torres, Keane, Babel, Benayoun, Kuyt, Riera, Xabi Alonso gibi isimlerden bir ya da birkaçı illa ki boşta kalıyor olabilir ama bu saydığım isimlerden tutulacak adam tercihi yapılacak olsa ve top kaleye 25-30 metre uzaklıktaysa bir numaraya Gerrard, iki numaraya Alonso konur. Gerrard ve Lampard'ın sürekli övülmelerini ve mevkilerinin en iyilerinden ikisi olarak gösterilmelerini haklı kılan en önemli unsurlardan biri efektivitesi çok yüksek şut tercihleri. Öyle de düzgün ve sert vuruyorlar ki aklıma Commodore 64 zamanında oynadığımız E.Hughes Soccer oyunu geliyor. Günümüz oyunlarında bu tip goller atmak kolay değil. Neden değil? Çünkü gerçekçi değil. Atabilen 4-5 isim var, belki onlarla deneyince oluyordur, hiç denemedim, bilemiyorum. Liverpool, bu gol gelinceye kadar biri ilk yarıda Torres'in direkten dışarı çıkan topu olmak üzere birçok tehlikeli pozisyon bulmayı başardı ama Moyes'in savunmacıları biraz da şansları yardımıyla bu atakları geçiştirmeyi başardılar. Everton da boş durmadı. Kart cezalısı Fellaini'nin eksikliğinde Pienaar, Arteta, Tim Cahill, Leon Osman ve Phil Neville'den kurulu beşli orta saha hücumda tek başına koşuşturan Anichebe'yi destekleme gayretindeydi. Zaman zaman etkili de oldular. Özellikle Reina'nın çelmeyi başardığı Cahill'in kafa vuruşu gerçekten görülmeye değer iki hareketti. Pienaar biraz daha ileriye dönük oynadı ama Liverpool kanatlara vize vermediği için istediği kadar etkili olamadı.
Mikel Arteta'nın sert kestiği topa kafasını koyan, hava topu uzmanı Cahill Liverpool'un umutlarını suya düşüren isim oldu. Bu pozisyonda Arteta'nın kestiği topun kalitesi kadar Cahill'in pozisyon alma yeteneğine de dikkatinizi çekerim. Cahill adam adama markaj altında iken bir anda Skrtel'den ayrılıyor ve orada bulunduğu anda atış yapılsa ofsayt pozisyonuna düşeceği bir bölgeye kaçıyor. Belki de bu yüzden Skrtel gaflet uykusuna yatınca da tekrar geriye doğru çıkıp demarke vaziyetin kralını yakalıyor ve geriye sadece solundan gelen topun açısını değiştirmek kalıyor. Zaten sempatik bulduğum bir isimdi, yeniden takdir ettim. Bravo Tim, devam koçum.

Liverpool: Reina, Aurelio, Hyypia, Skrtel, Carragher, Riera, Gerrard (captain), Alonso, Kuyt, Torres, Keane. Subs - Benayoun, Babel, Leiva, Dossena, Cavalieri, Arbeloa, Mascherano

Everton: Howard, Baines, Lescott, Jagielka, Hibbert, Pienaar, Cahill, Neville (captain), Arteta, Osman, Anichebe. Subs - Van der Meyde, Rodwell, Castillo, Nash, Jutkiewicz, Kissock, Gosling

Referee:
Howard Webb

4 yorum:

Turgay Keskin dedi ki...

ikinci yarısı çok zevkliydi gerçekten..

Bu arada Moyes, Anichebe'yi sağ açıkta, ilerde de Cahill'i oynattı. Arkasında da Leon Osman..

Son dakika golüyle de olsa Anfield Road'dan puan almak güzel, hatta böylesi daha zevkli.. .]

Robaggio dedi ki...

tarafsız izlemek daha zevkli galiba Gerrard vurduğu zaman da, Cahill vurduğu zaman da ooovv diyebiliyorsun böylece..

Turgay Keskin dedi ki...

Gerrard vurduğunda ben sadece eyvah diyebildim. Pek tarafsız olamıyorum Everton konusunda..

B. dedi ki...

liverpoola takılan bu çelme iyi oldu
sağol everton

Related Posts with Thumbnails