22 Ocak 2009

Yes Man



Jim Carrey'nin bulunduğu filmler benim için çikolatalı pasta gibidir. Ne kadar kötü olursa olsun, sonuçta çikolatalı. Böyle dedim diye filmi kötü zannetmeyin. Biraz Liar Liar biraz Pay It Forward, yine bolca mimik, bolca komiklik, nihai karar; keyifli ama tadımlık.

Halit Akçatepe bir röportajında "Günümüzde Kemal Sunal'ın rollerini gerçekleştirebilecek tek isim Jim Carrey'dir" demişti. Kendisine bu adam salak galiba dedirtmeden bu kadar çok mimiği başarıyla gerçekleştirebilen çok az oyuncu vardır sanırım. Sanatsal yönden ne kadar doyurucu işler çıkarır bilemem, açıkçası ilgilenmem de. Zaten onun adının geçtiği bir filme gidiyorsam tek beklentim gülmektir. Sinemadan çıktığımda yeterince güldüysem başka birşey de aramam.
Olaya derinden bakanlar filmin, asla umudumuzu kaybetmememiz gerektiğini, hayatın sürprizlere açık olduğunu, biz istersek hayatımızı rayına oturtabileceğimizi anlattığını söyeleyebilirler, bence ise yapımcıların böyle derin anlamlar ifade etmek gibi bir dertleri yok ama hikayeyi bu tip unsurlar ile desteklemiş olmalarının filmi biraz daha izlemeye değer kıldığı da bir gerçek.
Filme eksi puan verebileceğim iki unsur var. Birincisi Liar Liar filmini bolca hatırlatıyor olması. Hatırlarsınız o filmdeki karakter doğru söyleme hastalığına yakalanıyordu ve başına gelmedik iş kalmıyordu. Bu filmdeki Carl Allen da evet deme hastalığına yakalanıyor (daha doğrusu bunu tercih ediyor ama bir bakıma mecbur da aynı zamanda) ve başına gelmedik iş kalmıyor yalnız bu konuda film boyunca tutarlı değil. Bazen en olmadık yerlerde sanki istisnasız herşeye evet diyormuş gibi görünüyor, bazı yerlerde kibarca ya da durum gereği hayır dediği de oluyor. Hayır dediği için başına gelen bazı olumsuzlukların olduğu bölümlerden bahsetmiyorum, o bölümler zaten filmin anafikrine uyuyor ama zaman zaman anafikrin kaçtığı da oluyor. İkincisi ise filmin yapımcısı Harry Potter'ın da yapımcısı olan David Heyman olduğu için Harry Potter serisine lüzumsuz göndermeler var.
Bazen sanki tek amaç seyirciyi güldürmekmiş gibi abartılı anlar olsa da izlemeye değer bir "komedi" filmi diyebilirim. Özellikle benim gibi bir Jim Carrey hayranıysanız.
Bu adamı bildim bileli aynı hareketler, aynı ifadeler, baydı artık diyorsanız uzak durmanızda fayda var.
Netice itibariyle gülmek isteyenlere tavsiye ettim. 
IMDB
Resmi Site

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails