30 Aralık 2009

Soğuk Şehrin Soğuk Talihi


22 Ekim 2009
Erzurumsporlu futbolcular başbakanın konvoyu geçerken yol kenarına diziliyorlar ve yardım istiyorlar. Hiçbirini tanımam, seviyeleri hakkında hiçbir fikrim yok ama ne durumda olurlarsa olsunlar kaçmıyorlar, ellerinden geleni yapıyorlar.


28 Aralık 2009
Trabzon Karadenizspor maçı başlar başlamaz bir dakika hareketsiz durarak protesto ediyorlar içler acısı hallerini. Para namına hiçbirşey yok. Maçlara kendi imkanları ile gidiyorlar ama pek tabii ki bir yere kadar. Maçtan sonra da bu pankartı açıyorlar; Bizden bu kadar!..
Sanki organizasyonu düzenleme hakkı çoktan bize verilmiş gibi alevlenen Euro 2016'da maçların oynanacağı şehirler tartışmasının üstüne bu iyi geldi. Profesyonel yapıdan uzak Anadolu kulüpleri can çekişiyor. TFF'nin kulüp yönetimleri ile ilgili herhangi bir çalışması da yok. Her kulüp kapanın elinde kalıyor. Sen önce futbol organizasyonunu adam gibi yap, adam gibi yönet ki sıra Euro 2016'lara gelsin.
Turnuva bizde düzenlenmesin mi? Tabii ki düzenlensin ama masada yatan hastalar da unutulup öldürülmesin. Önce mevcut sorunlar çözülsün sonra varsın Trabzon olmasın, Diyarbakır olmasın ya da olsun. Herşeyi hesapladıktan, hazırlandıktan sonra ne fark eder?
Bana kalırsa bu şehirler olmasa da değişen bir şey olmaz ama Erzurumspor, Kocaelispor, Samsunspor, Malatyaspor olmazsa çok şey değişir.



0 yorum:

Related Posts with Thumbnails