31 Ocak 2010

Ders Niteliğinde


Geçen hafta oynanan Hacettepe maçından yediğimiz gol pozisyonun başlangıcı, daha doğrusu sonu çünkü burada pası alan Hacettepe'li Mehmet devam edip golü yapıyor.
Gol Euro 96'da Hırvatistan'dan yediğimiz golün bir benzeri. Lisansların çıkmasıyla umutlanan ve artık her maçın kazanılmasını uman bir camia. Ankara'yı İzmit'e çevirmiş bir taraftar topluluğu ve bir çoğu tecrübeli olsa da ilk defa bir arada oynayan bir oyuncu grubu. Tüm bu etkenler bir araya gelince maçı kazanmak için herşeyi yapan takım dakika 84 olduğunda maaile karşı kaleye hücum ediyor. Hal böyle olunca savunmada açık veriliyor ve bir kontra atak golüyle herşey heba oluyor.
Resimdeki 1 numaralı isim Bilal, takımımızı hala tam olarak tanıyamadığımız için 2 numaralı ismi bilmiyorum. Bilal sol bek soldan kaçan oyuncuyu tutuyor olduğu için göbekten gelen adama yöneliyor ama tecrübesizliğinin kurbanı olup bize göre sağdan kaçan adamı görmüyor. Hal böyle olunca hem ofsaytı bozuyor hem de oyuncuya müdahale edemiyor. 2 numaradaki arkaşımız da Mehmet'e yetişemeyince kaderimize razı oluyoruz.

Yediğimiz bu golden de anladığımız üzere en ciddi sorunlarımızdan biri savunmada hatta direk stoper mevkisinde. Muhtemelen bu yüzden bu hafta içinde iki stoper transfer edildi. Biri Strasbourg'dan Kamerunlu N'Djama, bir diğeri İsveç GIF Sundsvall'dan Erkan Sağlık. Erkan 1.87, N'Djama 1.82 boyunda. Pek bilgimiz yok ama CV'lerine bakınca umutlanılabilecek iki transfer olduklarını söyleyebiliriz. Ne menem birşeyse lisansları yine yetişmemiş, o yüzden bugün oynanacak Boluspor maçında yoklar.
Bize de bu maç için bu hatanın tekrarlanmamasını umut etmekten başka birşey kalmıyor.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails