21 Ocak 2010

Esaretin Bedeli


En sonunda her nasıl olduysa Büyükşehir Belediyesi'nden gelen 400 bin TL teminat ile lisansları çıkarmayı başardık. İyi niyetli olduklarına inanıyor olsak da Bank Asya için yetersiz kalan gençlerimizin de bayrağı abilerine devretme zamanı geldi.
Yeni abilerden benim şimdilik aklıma gelenler kaleye Fevzi Tuncay, eski oyuncularımız Adem Çalık, Murat Hacıoğlu, Ahmet Dursun, Levent Kartop, onlardan da eski oyuncularımızdan forvet Ercan Ağaçe (Yüksel Sarıyar'ı da alsaydık ya severdim ben onu) ve orta saha Uğur Yasan, savunmaya Atahan Menekşe, ortaya Ali Çamdalı ve Pendik'ten alınan Orhan Alemdar, Sivasspor'dan kiralanan sol açık Tevfik Altındağ ve sol bek Osman Köse, hücumda Emrah Kol,  bilgim dahilinde olmayanlardan Aydın Yıldırım, Bülent Uzun, Uğur Durmuş, sezon başı lisans alınamayan forvet Ali Bayraktar ve yeni Fransızımız Alexandre.
Oldukça kabarık bir liste. Gençlerden de birkaç takviye ile aynı geçen yıl olduğu gibi sıfır kilometre bir takımla ikinci yarıya başlıyoruz. Buca maçını unutmak istiyorum artık, olan oldu, o sayılmaz.
Geçen yıl bir dolu oyuncuyu transfer edip ikinci yarıya girdiğimizde kadronun yeni olmasından kaynaklanan sıkıntılar olabileceğini düşünmüştük ama son 4-5 haftaya kadar korktuğumuz olmadı hatta düşündüğümüzün çok üstünde bir takım çıktı ortaya dolayısıyla takım uyumu yakalandığı zaman kadronun yeni olmasının herhangi bir sakıncası olmayacağını öğrendik. Umudumuz yine aynı şekilde uyumlu bir kadro yakalamamız ve bu yılı en azından yerimizde sayarak tamamlamamız. Açıkçası benim bu yıldan Bank Asya'da kalmak dışında bir beklentim yok ki en gerçekçisinin de bu olduğunu düşünüyorum.
Verilen paralar, çok uzun zamandan beri ödenmeyen borçlar hala canımızı sıkıyor ama olsun artık güzellikleri düşünme zamanı, o kadar da ihtiyacımız var ki. 4-4-2, 3-5-2, sol kanatta Ahmet-Mehmet, forvette Ali-Veli oynasın sohbetlerini çok özledik. Aylardır saçma sapan insanlardan kaynaklanan saçma sapan sorunlarla uğraşıp duruyoruz ama dediğim gibi umuyorum ki buraya kadar, artık futbol konuşma zamanı.
Cihat Arslan'ın Hacettepe karşısına nasıl bir kadro ile çıkacağını sabırsızlıkla bekliyoruz. Uzun süren esaret döneminden kurtulmanın heyecanı eminim onlarda da vardır ve bu gaz bile bir takımı şaha kaldırmaya yeter.
Seyircisiz oynama cezamız bitip uzun zaman sonra takımın İsmetpaşa'ya çıkacağı 14 Şubat tarihindeki Samsunspor maçını ise düşünemiyorum bile. Yine girmenin çile olacağı bir maç bizleri bekliyor ama bu kez o soğukta önü arkası göl olmuş İsmetpaşa'ya girerken çok şükür geri geldik diyeceğiz.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails