18 Şubat 2010

Ben Sana Kaleci Olamazsın Demedim

Bir dönem Kocaelispor forması da giymiş bir isim Samsunspor kalecisi Ahmet Şahin.
En baştan belirteyim biraz duygusal davranıyor olabilirim. Sonuçta burası Samsunspor'un soyunma odası ve daha önemlisi galip gelmiş bir takımın soyunma odası. Aynı tepkiyi aynı şekilde bizim futbolcularımızdan birisi vermiş olsa belki bu kadar hassas davranmayabilirdim ama hem ukala tavrı, hem ettiği küfür hem yine eski futbolcularımızdan olan Ersin'in bilinçli ve insani tavrını hiçe sayıyor oluşu çok üzücü, en azından benim futbol hatta hayat anlayışıma kesinlikle ters.
Maçtan sonra Samsunspor soyunma odasında çekilen bir video bu. Ersin soyunma odasına, sevinmekte olan Samsunsporlu oyuncuların yanına gidiyor. İçeri girdiğinde "Beyler, adamlar küme düştü, ağlıyorlar, ayıp" diyor ve arkadaşlarına biraz daha sakin olmalarını salık veriyor. Buna karşılık Ahmet'in söyledikleri çok belirgin zaten yazıya dökmeye gerek yok.

Bu duruma paralel iki örnek daha verelim. İlkini Borges'te gördüm. Ribery gol attıkları Drobny'yi teselli ediyor. Saha içinde bile madalyonun diğer yüzünü unutmuyor.

Bir diğeri ise 2002 Dünya Basketbol Şampiyonası'ndan bir görüntü. Bu maçı canlı izlemiştim ve o günden beri aklımdan çıkmayan bir olaydır. Geçmişten gelen gelenekleri gereği önüne geleni açık farklarla yenmesi beklenen ABD Basketbol Takımı Yugoslavya'ya mağlup oluyor. Maçın bitmesiyle birlikte Yugoslavlar havalara uçuyorlar ve tribünlerle birlikte sevinç yumağı halindeler. Kameralar bu coşku anından kesitler yakalamaya çalışırken, gözler salonda üzgün bir Amerikalıya odaklanıyor. Maç biter bitmez diğer arkadaşları gibi soyunma odasına kaçmayan Reggie Miller vakur bir halde Yugoslavların sevinmesini bekliyor. Bir süre bekledikten sonra ise gidip teker teker hepsinin elini sıkıyor, tebrik ediyor.
Olgunluk, tecrübe, insanlık, anlayış..ne dersek diyelim ama sanırım empati denen olgunun ne kadar önemli olduğunun en büyük göstergelerinden biri olarak tarihe geçiyor bu hareket.

Son söz Ahmet Şahin'e. Biz sana kaleci olamazsın dememiştik, yanlış anlamışsın.

3 yorum:

Dobrowski dedi ki...

o kadar ki eski takımına gol attığında bile sevinmeyen onlarca futbolcu sayabiliriz. bu olay ise gol atma yeme meselesi değil. daha beter. küme düşmüş eskiden oynadığın takımın. arkadaşının uarısına rağmen "koy g.tüne.." tavrı olmamış. başlık çok yerinde olmuş

PIERREMANU dedi ki...

Konuyla ilgisiz ama o üçlüğü neden Andre Miller atar ki!? Olacak iş değil!

Robaggio dedi ki...

O da Yugoslavların bir başka başarısı. Reggie'yi iki kişi sıkıştırınca son top Andre'ye kaldı mecburen :)

Related Posts with Thumbnails