31 Mayıs 2010

Herşey Serbest


Maradona'nın takımına turnuva boyunca sevişmeyi serbest bıraktığını duymuşsunuzdur. Pozisyon olarak değil ama bazı kısıtlamaları da var tabi, içki içilmeyecek, tek eşli olacaksınız bıdı bıdı. Bu serbestliğin sağlanmadığı takımlar için nasıl bir kontrol mekanizması var onu da bilemiyorum. Örneğin Capello İngilizlere eşlerinizi getirmeyin, savaşa gidiyoruz demişti. Biz de takımda John Terry varken zaten kimse eşini getirmez demiştik.
Gidilecek ülke Güney Afrika olunca dışarıdan birilerini getirip çiftleşmek de problem olabilir, malum siyahi bayanlar, AIDS, paparazzi korkusu vs. Yani kontrol kendiliğinden de sağlanmış olabilir pekala.
Hayatı boyunca özgürlüğünün peşinden koşmuş, kelimenin tam anlamıyla canı ne isterse yapmış bir adamdan da böyle bir karar beklenirdi zaten. Hani hep tartışılır ya teknik direktörün futbol oynaması şart mı diye. İşte bu tip ayrıntılarda çıkıyor fark ortaya, adam yaşamış, turnuva ortamının ne kadar stresli, zaman zaman sıkıcı olabileceğini biliyor. Hoş birkaç kez sevişmekle o streste kalıcı bir azalma meydana gelir mi tartışılır ama bu özgürlük psikolojisi asıl can alıcı noktadır belki de.
Studs-up ara ara baktığım, fena işler yapmayan bir futbol-karikatür sitesi.
Karikatür oradan ama esprinin sonunu ayamadığımı da itiraf etmem gerek :)

2 yorum:

Dobrowski dedi ki...

abi bu gavurların karikatür olaylarına ayarım zaten. anlıyorsun bazen ee aq bu mu yani diyorsun. iyi bişeydir belki ama onuda anlayamıyorsun, bu ayrı tabi. bizimkiler nassını skymini gibi bi türkçe yazıyorlar mesela. bi almana göster anlamaz ya o meseledir benim derdim.
maradona gibi adamlarında çoğalması gerek futbolda, ama futbol oyunu içinde değil yöneticilik olayında =)

Robaggio dedi ki...

"Siz çocuklar çok çabuk büyüyorsunuz" demenin alt anlamı da dediğin gibi birşey olsa gerek ama ben çözemedim :)
Maradonalar çoğalsa çok renkli olur futbol ama gidişat tam tersi yönde gibi sanki :)

Related Posts with Thumbnails