18 Mart 2009

Tanıl Bora: Amok Koşucusu Körfez


" Amok koşusu: Ölümü göze alarak düşman saflara atılan veya zamanımızda daha çok kullanılan anlamıyla, cinnet halinde kalabalığa dalan intihar saldırısı. Futbolun dramaturjisinde de yeri var Amok mecazının: Düştü gözüyle bakılan, kaybedecek şeyi kalmamış takımın cuşa gelmesi, içine cin girmiş gibi oynaması, olmadık maçları kazanması. Amok’un Amok olması için, yine de düşmesi lazım tabii sonunda; trajik kahramanlık öyle kemale eriyor ne yazık ki. Amok koşucularına, lig tarihinin şeref tablosunda bir sütun açmalıdır bana kalırsa. İlk akla gelen adaylar: Önceki sezonun Erciyesspor’u, 1998/99’un Sakaryaspor’u, 1997/98’in Şekerspor’u.
İşte, Kocaelispor da zamanımızın böyle bir kahramanı! Kadrosu kaç süzgecin artığı, göğüs reklamını bile maç başına bulabiliyor. Telaşsız ve sebatkar inadıyla, Saracoğlu’ndan da bir beraberlik sökmeyi başardı. Erhan Altın, nasıl da aydınlık bakışlı ve güleç bir ‘hoca’. Maço havalardan uzaklığıyla, sıcaklığıyla, gönlümüzü ferahlatıyor. Bu arada, Bener Onar beğenmiş ama o Celtic taklidi forma, Süperlig’in gardrobunu takdir ettiğim Körfez’in en sakil kıyafetiydi. "

Formaları sezon başında da beğenmemişti Tanıl Bey ama bu forma gerçekten "Körfez" değildi. Katıldım.

Yazının tamamı : Günah keçisi, kahraman ve amokçu...

5 yorum:

dchetin dedi ki...

Tam isabet bir tanımlama. Kocaeli bu ligde kalmalı.

Şen Şef dedi ki...

Sevgili Baggio, yazının geri kalanı da çok müthiş bu hafta, onu da yorumla vurgulamış olalım kesin okunmalı.

Sizin takımı burada devre arası konuşurken ne berbattı herşey, sonra bu koşu...

Nasıl, totemler filan başladı mı? :)

Ben inanıyorum ligde kalacağınıza, Amok mamok olmayacaktır sonu. Ama forma konusunda Bora'ya katılıyorum.

Robaggio dedi ki...

şefim bir cinci hoca varmış, nefesi kuvvetliymiş, ona okutmuşlar bütün takımı, o yüzden içine cin girmiş gibi oynuyormuş futbolcular :)))
erhan altın da aslen tibetliymiş zaten, onun da pisişik güçleri varmış, t.direktörlüğü hobi olarak yapıyormuş :)
valla totem değil de aklıma her maç yaptığımız hoca geç bu tarafa uğur gelsin, ver abi atkını, bu maç kale arkaya gidelim, yakma sigarayı uğur kaçacak gibi saçmalıklarımız gelince birinden birinin tutmuş olabileceği ihtimalini düşünmüyor değilim :))
hakikaten ne kadar kötüydü değil mi, düşünmek bile istemiyorum, gol yeme rekoruyla düşeriz gibime geliyordu...hayat işte yokuşu da var inişi de..

Şen Şef dedi ki...

Ankaragücüne 1, Konya'ya 4, İBB'ye 5 puan kaldı. Arada yarın ASY'de oynayacak Es-Es var, ola ki GS 3 puan alırsa Körfez'in nefesini onlar da hissedecek 4 puan ileriden.

Taner 16 oldu, maşallah vallahi...

Maç yazısını bekliyorum, hah özetler geldi ligtv'ye

Robaggio dedi ki...

şefim iyice yaklaştık asıl kıyamet haftaya kopacak..
aylar sonra bir cumartesi maçına gidebildim :)
yazı gelecek tiz vakitte umarım..

Related Posts with Thumbnails