20 Haziran 2008

Adeus Euro, adeus Scolari

"Turnuva takımı" Almanya 3-2 biten maç sonucu yarı finali gören ilk takım oldu. Muhteşem oyunculardan kurulu Portekiz'i dizginlemeyi başardılar. Karşı kaleye beş defa gidip üçünü gol yapmak da genlerinde var sanırım. Loca sakini Löw, turnuva başından beri yapmadığı üzere sağ kanatta Schweinsteiger'i tercih etti ve bu tercih meyvesini bir gol, iki asist ve bolca Portekiz atağı kesilmesi olarak verdi. 2006 Dünya Kupası'ndaki üçüncülük maçından sonra bu maçta da Portekiz'in belalısı olan isim Schweinsteiger. Löw'ün locasında sigarasını tüttürürken bir yandan da gel gel sarışınım gel şarkısını söylemesi dikkatlerden kaçmadı. Euro 2008'in en büyük hayal kırıklığı Mario Gomez yedek kulübesinden izledi maçı, gidişata baktığımızda aslında locada Löw ile birlikte izlese de olurmuş.Almanlar atağa kalkarken Podolski öncülüğü ile tüm orta saha eşlik etti Klose'ye, birkaç tehlikeli akın oldu ama gollerin ikisi duran top organizasyonundan. Pepe dışında dikkat çeken uzunu olmayan Portekiz'in hava toplarına çözüm üretememesi sonucu, artık yarı final maçlarını tatil köylerinde izlemek zorundalar.
Ballack'ın varlığı bile Alman futbolcuları farklı kılıyor, kendisi de üçüncü golü atarken Ferreira'yı iterek ne kadar farklı bir oyuncu olduğunu göstermiş oldu(kendi adına iyi, futbol adına kötü anlamda). Bu maç Scolari'nin acı vedası olarak hatırlanacak. Önümüzdeki sezon hocası olacağı Ballack'ın kendilerine çamur bir gol atmış olması onu nasıl bir psikolojiye itti Allah bilir. Şimdilik üzgün olduğu kesin olmakla birlikte böyle oyuncuların hocaları tarafından tutulduğunu da biliyoruz (bkz.Arif Erdem). Cristiano Ronaldo, Benzema'dan sonra en bencil oyuncu ödülünün ikinci adayı. Klasına söz söylenemez ama futbolun tek oyuncu ile oynandığı dönemler de çok gerilerde kaldı. Gerekli takım oyununu oynamayı bir türlü başaramadılar bu maçta, doğal olarak sonucuna katlanmak zorunda kaldılar. Ricardo'nun yan toplardaki etkisizliği zaten kısa olan Portekiz için ikinci handikap, çeyrek finalde bu kadar olumsuzluk takımın başına iş açar nitekim öyle de oldu. Almanların da şanslı olduğunu söyleyebiliriz, %100 denebilecek birçok pozisyonu harcayıverdi Portekizliler. Boyu 1.90 ın üzerinde iki stoperi olan Almanya'nın ikinci golü Postiga'nın kafa topundan yemesi de ayrı bir komedi.
Hırvatlar çok güçlü ama turu geçebilirsek karşımızda yine güçlü olmasına rağmen dişimize göre bir takım olacak. Hava toplarına çözüm bulma şansımız bizim de yok ama mucizeler başladı mı devamı gelir. Servet'in de sakatlanmasının ardından biraz daha "mucize"ye ihtiyacımız var yoksa Gökhan Zan'ın tekme atıp sakatlanmasını izleyebiliriz yine, hadi hayırlısı.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails