26 Temmuz 2008

Rock'n Wrestle



Commodore 64, popüler olduğu zamanları bilenler için hala bir efsanedir. Makine ile insanın duygusal bağ kurabileceğinin kanıtıdır. Küçüklüğümüzde bilgisayar kavramı (ne kadar bilgisayar sayılırsa artık) ile tanışmamızı sağlayan bu cihaz, o günlerin Playstation'ı kıvamındaydı. Yıllar geçtikçe yerini önceleri Amiga 500 lere daha sonra atari salonlarına ve nihayetinde günümüz PC leri ile Playstation'a kaptırdı ama yeni gelenlerin hiçbiri Commodore'dan kalan duygusal boşluğu dolduramadı. Hele bir Emyln Hughes International Soccer vardı ki Winning Eleven yanında halt etmiş, faul bile vardı yahu, adam gol atınca seviniyordu, oyuncuların isimleri değiştirilebiliyordu, bir insan bir oyundan daha ne bekler ki?





Neyse efendim Commodore 64'ümü ilk aldığım 1991 yılında (aslında geç bile sayılır ama tanışmamız daha öncelere dayanır, komşular ve yakınlar marifetiyle) makine ile birlikte bir oyun hediye etmişlerdi. Oyun bizim bildiğimiz adıyla bir Amerikan Güreşi oyunu, adı da Rock'n Wrestle idi. Sonraları elimizdeki oyun sayısı yüzlerce oldu tabi ama ilk zamanlar oyun kısırlığında bu oyuna sarmışlığımız vardır. Buradan oyunun neye benzediğini görebilirsiniz. Buradan da bu tip oyunlar günümüzde PS2'de ne hale gelmiş onu görebilirsiniz. Rock'n Wrestle hatırına bir Amerikan Güreşi postumuz olsun.



IRON SHEIK (CAMEL CLUTCH)


Star TV'nin yayın hayatına ilk başladığı zamanlar. Saat gece 3 civarlarında ayı gibi adamların birbirlerini yemelerini izlerdik. Güreşleri anlatan kişi Orhan Ayhan olabilir ama yalan olmasın tam hatırlamıyorum sadece bir güreşte bunların yaptığı şov tabii ki -mış gibi yapıyorlar demiş ve çocuk halimle bütün izleme şevkimi kırmıştı. Ben de ne kadar vahşi bir çocuk olduğumu bu olayı sonradan yorumladığımda fark ettim zaten nitekim bir güreşte adamın biri diğerini ceset torbasına koyup ringden göndermişti.

Biraz vahşi bir görüntüsü olsa da dövüş şovunun kralı bu gösterilerdir. Uçmalar, atlamalar, boyun kırmalar vs. Birileri yayınlasa da izlesek.



Bu gösterinin bazı efsane isimleri ve meşhur bitiriş hareketleri :



RANDY -MACHO MAN- SAVAGE (ELBOW DROP)
BILLY KIDMAN (SHOOTING STAR PRESS)
ROB VAN DAM (VAN TERMINATOR)
EDDIE GUERRERO (FROG SPLASH)
JEFF HARDY (SWANTON BOMB)
MR.SOCKO (MANDIBLE CLAW)
Bu da hatun version:
TRISH STRATUS (STRATUSFACTION)

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails