16 Şubat 2009

Atamayanlara Attılar




Zevkli bir maç oldu. Özellikle Milan durumu 2-1 e getirdikten sonra Mourinho efendi, Vieira, Maxwell ve Burdisso değişikliklerini yapıncaya kadar olan bölüm gerçekten izlemeye değerdi.
Dünyanın en kaliteli hücum oyuncularının yer aldığı iki takım da birbirlerine gol öyle kaçmaz böyle kaçar dersi verdiler. Stankoviç'in ilk yarıda topa vurmakta geciktiği pozisyon akıllara zarar, adama resmen kal geldi, başka bir izahı yok. Ibrahimoviç diğerleri kadar net pozisyonlar bulamadı ama arkadaşlarını müthiş besledi. Adriano çok klas adamım havası yüzünden harcadı pozisyonları. Ayağıyla atamadığı golü eliyle attı. Karşı tarafta da tek forvet gibi kalan Pato, Shevchenko ve Inzaghi'nin eski günlerinden uzak olmasının kaymağını yemekle meşguldü. Orta sahadan yeterince destek almadığı bir gerçek ama bunun yanı sıra fiziksel özellikleri tek forvet oynamaya hiç uygun değil. Sürati ve top tekniği müthiş olsa da hava toplarındaki etkisizliği ve koca koca savunma oyuncuları arasında kayboluyor oluşu eksi puan alacak yönleri. Onu izledikçe eski Shevchenko'yu özlediğimi fark ettim.

Inzaghi ofsayta düşecekmiş gibi yapıyor ama düşmüyor şehir efsanesini neredeyse bir kez daha destekliyordu. Ofsayta düşmediği bir pozisyonda Cesar'a takıldı ki Julio Cesar gerçekten büyük kaleci, topun kaleye gidişine izin vermemek için bütün uzuvlarını seferber ediyor resmen. Bu pozisyon dışında ofsayta düştüğü iki temiz pozisyonu daha var. Hele bir tanesinde öyle müthiş bir gol izleyecektik ki çok yazık oldu. Bu yayıncı mantığına da aklım ermiyor. Tamam pozisyon ofsayt, gol değeri yok ama ofsayt bile olsa birkaç kez gösterin, ne var yani? Inzaghi sol ayağıyla topu çıkmayacak noktaya yolladı, Cesar bile çaresiz kaldı ama biz bunu sadece bir tekrar görebildik. Maçla ilgili aklımda kalan en güzel 3 hareket sorulsa, biri bu ofsayt gol, biri Adriano'nun kornerden gelen topa gelişine volesi biri de Stankoviç'in golü olur. Ronaldinho'nun estetik çalımlarını ve akıllı paslarını da unutmamak lazım, onlara da mansiyon ödülü veriyorum.

Inter (4-3-1-2): Julio Cesar 7; Maicon 6,5, Samuel 6, Chivu 6,5, Santon 6,5; J. Zanetti 6, Cambiasso 6,5, Muntari 6 (43’ st Maxwell sv); Stankovic 7 (39’ st Burdisso sv); Ibrahimovic 6,5, Adriano 7 (35’ st Vieira sv). A disp. Toldo, Cordoba, Figo, Cruz. All. Mourinho 6,5

Milan (4-3-2-1): Abbiati 7; Zambrotta 6,5, Kaladze 5 (32’ st Senderos sv), Maldini 5,5, Jankulovski 6; Beckham 5 (12’ st F. Inzaghi 6,5), Pirlo 6, Ambrosini 5,5; Seedorf 6, Ronaldinho 6,5; Pato 7. A disp. Dida, Antonini, Favalli, Emerson, Flamini. All. Ancelotti 6,5

Arbitro:
Rosetti di Torino 5,5
Marcatori: 29’ pt Adriano (I), 43’ pt Stankovic (I), 26’ st Pato (M)

Bu sonuçla Inter iyice uzadı. Serie A'nın da puan sıralaması anlamında pek tadı kalmadı. Şampiyonlar Ligi'ne 4.olarak kim in gideceği hala net değil. Fiorentina, Genao ve Roma şimdilik şanslı gibi görünüyor. ŞL'de farklı takım görme isteğimden dolayı gönlüm Genoa'dan yana.
Inter-Milan maçı golleri burada.
Bu linkten de Serie A'da bu hafta oynanan Inter-Milan dışındaki bütün maçlara ulaşabilirsiniz. Özellikle Juve-Sampdoria maçı çok ilginç. Direkten dönen 5 top ve 2 gol var. Del Piero'nun direkten dönen topu fizik kurallarına aykırı. Bir diğer ilginç maç da kazananın diğerinin üstüne basıp geçeceği, Mutu'nun uzatmalardaki golüyle 3-0'dan 3-3'e gelen Genoa-Fiorentina maçı.

2 yorum:

B. dedi ki...

karşılıklı kareografi harika olmuş be

Robaggio dedi ki...

tek stad olmasının faydaları ama inter bozacak bu güzelliği :/

Related Posts with Thumbnails